onsdag 16. august 2017

Road Trip: Flåm - Olden!

Vi forlot Flåm utpå dagen etter å ha gått en tur, sett på folk og cruseskip som lå til kai. Det var ikke så mye folk ved sjøen, så der var det stille og fredelig.

Skipet Queen Elisabeth som lå her nå, er mye mindre enn Crown Princess som lå her når vi kom i går. Men et enormt skip likevel. De er som svære flytende hoteller.

Vi kjørte ikke gjennom Europas lengste tunnel når vi forlot Flåm. I stedet valgte vi å kjøre over fjellet. Vi og alle de andre turistene måtte jo se på utsikten! Vi hadde som vanlig regn og sol om hverandre hele tiden.

Aurlandsfjellet var vakkert. Nesten hele landskapet var dekket av grønn mose. Det var mange andre turister som hadde funnet veien over her også.

Vi fortsatte å stoppe på disse severdighet-stedene. Noen steder skjønner man ikke helt hva de vil vise frem, men innimellom er det noen gullkorn, slik som her;

Bjørnehiet. Vi stoppet og gikk en støpt gangvei til ei hule i fjellet. Der gikk vi inn og fikk oss tidenes overaskelse!

ET BJØRNEHI!!! Altså, nå må dere ta i betraktning at vi er langt f*** oppå ett fjell midt i ingenmannsland. Her, 50 meter fra en parkeringsplass for 4-5 biler, i en sving i veien, i ei hule i fjellet finner man dette kunstverket! Kunst til og med jeg forstår! En bjørn ligger i hiet sitt oppå en masse gjenstander fra forskjellige tidsepoker. KNALLBRA!!!

Neste stopp ble Bøyabreen som er en av brearmene til Jostedalsbreen. Kiipt at den var trukket seg så langt tilbake, men sånn er det jo, alle isbreene krymper med et forykende tempo. Vi valgte å ikke gå opp fjellskråninga for å komme nærmere breen, man kan ikke gå helt inntill isen likevel.

Når vi tok kveld (ett eller annet sted like før Olden) bestemte vi oss for å ikke lage middag, men i stedet smake på den lokale gårdsmaten vi hadde kjøpt. Gomben smakte vi bare så vidt på (nydelig), vi må få tak i lefse til den. Geitepølsa, brunosten av geitmelk og hvitosten med ramsløk var helt nydelig! Cideren og ølet ble ikke smakt på i dag, men lokal produksjon det også.

Dagens etappe ble 199 km og vi har nå tilbakelagt 2977 km på turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!