mandag 7. august 2017

Road Trip: Arendal - Lindesnes!

Dagens ferd startet med å tilbringe en time inne på den store maritim butikken i Arendal. Der fikk vi tak i nytt kokeapparat, vannkran og en del reservedeler til Sjølvelive. Litt snodig egentlig, skulle tro det ville vært masse greier der inne vi kunne ønsket oss, men vi innser at vi har det meste.

Det ble lange strekninger hvor vi hadde ren transportetappe. Men vi stoppet innom noen cacher langs veien og ble søkk våte i plaskregnet.

Yr.no lovet sol på Lindesnes fra i 13 tiden og frem til kl 18. Værmeldinga har stort sett lovet sørvest frisk bris og plaskregn. Når man først kommer til Lindesnes, så hadde det vært fint med høvelig oppholdsvær i alle fall. (Fyret på collagen til venstre er en kopi av Lindesnes fyr som står i ei rundkjøring i Vigeland).

Vi møtte ikke så mange turister de siste km på vei til Lindesnes. Litt snodig. Ikke var det trangt på parkeringsplassen heller, kanskje 40-50 bobiler og noen personbiler. Klokka var blitt 16 når vi kom frem og sola skinte slik som yr.no hadde lovet.

Så betalte vi 160,- for å kunne gå inn på området og opp til fyret. For den prisen var vi også så heldige å få gratis kaffe på kaféen.

Vi kom oss derimot ikke inn i fyret, slik som lovet ved inngangen. For fyret var stengt siden de holdt på å filme en episode med "Senkveld" der. Vi bestemte oss for at vi ikke orket å vente. Hvilket var lurt, for de filma fremdeles kl 19 når vi forlot parkeringsplassen.

Nedenfor fyret, på klippene, kom vi over en liten kuriositet. Tre hengelåser var satt fast i noen bolter i berget. "Gammel kjærlighet ruster ikke", heter det, men..... Det rosa låset er fra 2012 og holder ennå, det blå er fra 2011 og her er det en del rust. Det siste er ikke mulig å tidfeste, det er nok kjærlighet som har rusta....

Her ved Lindesnes fyr er det åpne havet og utsikt mot Danmark. Noen seilbåter gikk forbi og hadde rimelig god sjøgang i bølgene. Fastlands Norges sørligste punkt er på den odden øverst i bildet.

Etter å ha tuslet en stund ved fyret og fått våre 2 kopper kaffe (til 160,-), så gikk vi ut til fastlandsnorges sørligste punkt og fant cachen der. Strålende fornøyde med å ha krysset av nok et punkt på besøkslista vår. Nordligst, østligst, sørligst og midtpunkt er besøkt!
Ved 19 tiden forlot vi området og kjørte en times tid vestover. I Fedafjorden fant vi et fint sted å overnatte. Etter å ha spist nydelig blomkålsuppe med bacon og hvitløksbrød slappa vi av og kosa oss innomhus utover kvelden.

Dagens distanse: 208 km
Totalt på turen til nå: 1765 km
Tidsbruk: 10 timer 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!