mandag 5. juni 2017

Vikingevent 2017

Ferden mot årets store "happening" i geocachingverden fortsatte. Etter å ha tatt farvel med Lasse fortsatte jeg og hårballene mot Sjøåsen/Namdalseid området. Første stopp ble ved Kvæløya. Her gikk vi fra cache til cache utover en odde. Det ble en fin tur, men bare 2 funn, den 3. måtte jeg gi tapt på siden den var alt for høyt i et tre....
Så dro vi videre til Sjøåsen. Det ble en del "drive-in" cacher, de fleste med å gå 100 meter inn i skog og myr, for så å returnere til bilen igjen.
Videre mot Namdalseid. Jeg logget en og annen geocache av en trail langs en grusvei, men måtte hoppe over noen fordi jeg hadde en mulighet til å bli først på en rimelig vanskelig mystery. Det ble jeg! Nesten en måned etter publisering kunne jeg både være den første til å løse og første til å finne. Jubel og glede!
Etter dette returnerte jeg til trailen langs grusveien og fikk logget de resterende. Det tok tid, for her var det mye høyt opp i terrenget og tettgranskog. Men hva gjør man ikke for å signere en papirlapp i en boks i en fuglekasse?!?!

Etter dette ga vi oss for dagen. Jeg kjørte fra Namdalseid i retur mot Sjøåsen og opp til toppen av en grusvei der. I et sørgelig regnvær med mye vind parkerte vi der oppe ved 18-tiden. Jeg fikk uventet, men veldig hyggelig besøk av to andre geocachere som var i området. Det ble kaffeslaberas og geocaching prat til langt på kveld.
Dagen etter skulle jeg gå løs på mysterytrailen. Jeg hadde avtalt med en annen geocacher å ta denne, en med klatreferdigheter jeg mangler. Teamwork resulterte i funn og logging av den ene etter den andre av disse. Regnværet gjorde at paraply ble tatt i bruk når loggene skulle signeres, dumt når papiret blir vått. Midt i løypa traff vi en geocacher fra mitt distrikt. Vi var på vei nedover, hun på vei oppover. Nok et kaffeslabras med geocachingprat fant sted. Nederst i bakken, etter 14 funn, dro turfølget mitt videre og jeg venta på henne fra mitt distrikt.
Vi bestemte oss for å gå en trail fra Gryta til Andskaret, noe som ga 8 nye funn og en fin tur. Sola titta frem og vi kosa oss. Siden vi hadde parkert en bil i hver ende av løypa trengte vi bare gå en vei. Tidsbesparende for en geocacher som har mange cacher å finne.
Nå la jeg atter en gang kursen mot Namdalseid, fikk signert en og annen cache til. Jeg vurderte å kjøre inn i Furudalen for å få logget en liten geoart der, men torsdagen var stort sett gått og jeg besluttet å kjøre i retning Steinkjer. Det er ennå veldig mange cacher igjen å finne i Namdalseid og Sjøåsen området, men det blir nok flere turer, så de fikk vente.
Etter ei god natt søvn i nydelige omgivelser på Kvaløya, gikk jeg og hårballene en morgentur rundt der. 5 av 6 cacher ble funnet, den siste droppet vi for å komme videre inn mot Steinkjer.
Der parkerte vi på MEGA event parkeringen, fikk hjelp til bytting av gassflaske, pakket sekken og gikk inn i Geoparken. Ei løype som endte med å bli nesten ei mil, siden det ble gått mye på kryss og tvers. 10 cacher funnet og i det hele tatt en fin-fin tur.
Så var det tid for Meet and Greet event på Vikingevent plassen. Det ble bare litt veldig rask matpause før jeg gikk opp dit. Masse geocahere var samlet i sola. Etter dette sjekket jeg inn på campingen, hvor 7 av de andre geocacherene fra mitt distrikt bodde. Planen videre var fellestur med hele Geotroll gjengen ut til Hoøya. Oppmøte kl 19, ble utsatt til kl 20. På grunn av diverse drikkevarer tok vi taxi t/r.... Taxi sjåføren kjørte forbi oppmøte stedet og vi besluttet å begynne i den andre enden.
Vi startet med friskt mot, de to første ble funnet kjapt, så gikk vi sørgelig feil og gikk oss fast i ei fjellskråning. I retur bar det, ingen sure miner å spore, nydelig vær og fin stemning. Turen ble nok ei mil her også. Feilgåing og opp og ned i terrenget fra stien gjør sitt til å forlenge en hver tur. Når vi kom til veien og hadde 3 cacher igjen var det blitt midnatt og vi besluttet å utsette dem til dagen etter.
Lørdag var det tid for MEGA eventet "Vikingevent 2017". Å få 13 av Geotrollan til å møtes på eventplassen for samlet LAB caching kl 12, ja det var litt av en prosess. Hele tiden skulle noen "bare-bare", så det gikk 45 minutter å få samlet alle. he, he... vi er ikke Geotroll for ingenting! Etter hvert ble alle LAB cachene løst og vi hadde fullført "The road to Asgard".
Etter dette ble det en runde for å finne noen gadget cacher og mysteryer. Jeg hadde følge med en av geocacherene fra mitt distrikt en stund langs løypa. Godt var det, for på min vandring alene fikk jeg en DNF, heldigvis ble det funn når vi var to! Det begynte å regne, de fleste ga seg for dagen, men jeg fortsatte. Take away pizza ble middag, så kjørte jeg litt ut av Steinkjer og gikk en tur over Raudåsen.
Bare 5 av de planlagte cachene ble funnet. En multi forstod jeg ikke.... så var det 2 jeg sansynligvis bommet på stien til, dermed ble de droppet. En feltoppgave måtte jeg gi tapt på og en mystery bestemte jeg meg for å ikke prøve å gå til. MEN ett av funnene var en mystery med vanskelighetsgrad 5 og terreng grad 4,5! Værre kan det nesten ikke bli, men jeg var superstolt når loggen var signert, det kan jeg love dere. Hele den strabasiøse turen var verd det bare for den :)
Nå var det blitt sent og jeg var sliten i hodet, så jeg returnerte ikke til campingen, men kjørte et stykke nordover. 4 stopp ble det langs veien, før vi tok kveld på rasteplassen ved Bølareinen. Blant annet stoppet jeg for å, atter en gang, lete etter en cache som er sluttpunktet for en vanskelig mystery jeg har brukt timesvis på å løse for et par år siden. Det er vel 3. gangen jeg er der og bruker en halvtime av livet mitt på å lete etter en tuppevareboks.... JUBEL når den var funnet!
Etter en god natt søvn våknet vi til strålende sol og fine temperaturer. Jeg hadde bestemt meg for å gå en tursti fra Bølareinen, vi er på østsiden av Snåsavatnet, så jeg pakket sekken og vi la i vei. 14 cacher og 2,5 timer senere var vi tilbake og begynte å kjøre nordover. Tre cachestopp gjorde vi langs veien, 2 funn og en DNF.
Vel hjemme igjen har jeg funnet frem min 11' geocaching notatbok. Helt siden jeg startet med geocaching har jeg notert ned hvert eneste funn, inkl hvordan cachene er plassert. Ergo inneholder bøkene "statshemmeligheter". Hele turen har gitt 217 nye funn; 2 event, 5 multicacher, 10 LAB cacher, 85 mystery og 118 tradisjonelle cacher. Jeg har gått ca 6 mil tilsammen og kosa meg masse.

1 kommentar:

  1. For en tur du har hatt! Du er jo rå på å holde på i evigheter, både når det gjelder lengde å gå, antall cacher og utover i de små timer hvor de fleste andre velger å sove ;)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!