torsdag 15. juni 2017

Vi skal på cachetur!

Jeg har lenge hatt lyst til å finne alle cachene i geoarten RAVN (link) i Bogn friluftsområde. Nå har vi bestemt oss for å starte på den neste helg. Den består av 123 geocacher som ligger i ett terreng uten stier. Vi får se hvor langt vi kommer.

Men så er det sånn at Lasse har veldig lyst til å gå til Norges Midtpunkt (link), så da skal vi gjøre det først. Nå har vi besøkt Norges nordligste og østligste punkt, vi må jo nesten få med oss Norges midtpunkt, vestligste og sørligste punkt også.

Ferden starter mandag ettermiddag og vi håper å nå frem til Snåsa før vi tar kveld. Det er begynt å bli langt å kjøre for å kunne dra på skikkelige cacheturer. Vi har etter hvert logget stort sett hver eneste cache langs E6 til Snåsa og langs Kystriksveien til Namsos.

Altså blir det en lang transportetappe før vi kan gå i gang. Faktisk vil første stopp bli i nordenden av Snåsavatnet. Nå, ja... vi blir vel å stoppe et par ganger før den tid, selv om det ikke er flere cacher igjen å logge.

For å planlegge turen har jeg brukt cachetur.no, som er blitt mitt favorittverktøy når slike turer skal planlegges. Nå er 4 hefter klar til innbinding. Her har vi full oversikt over hvilke cacher som skal prioriteres. Her står all informasjon om cachen med både hint, spoilerbilder og plass til å gjøre feltnotater underveis. Ett hefte for veien frem til startsted for vandringen til Norges Geografiske Midtpunkt, ett for turen inn til midtpunktet, ett for veien til og fra RAVN og ett for selve RAVN.

Etter hvert har det samlet seg opp en del slike hefter fra cacheturer som er tatt til nå i år. Som dere ser blir de ganske "lurvete" etter bruk. Innimellom viser det seg at man får bedre tid enn man tror, da brukes baksider og marger til ekstra notatplass. Veldig kjekt å gjøre notater underveis, så husker bedre når cachene skal logges på nettet.

Denne gangen pakker vi telt, lavo og alt turutstyr i bilen. Siden vi skal kjøre mye på skogsbilveier og grusveier er det enklest å bruke personbil. Vi har ikke vært på telt eller lavotur i år, så nå gleder vi oss veldig til det.

I overkant av 230 cacher er i heftene, jeg tviler for at vi får tid til alle, men det blir nok en god del selv om det tar tid å gå noen mil i skog og fjell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!