onsdag 28. juni 2017

Tur til Fjellgården!

Mandag var det tid for å dra på tur igjen. Vi hadde planlagt å kjøre direkte til Nord-Trøndelag, men slik ble det ikke.

Mens jeg holdt på å pakke siste rest til turen, så kom det mail om to nye cacher ved inngangsporten til Lomsdal Visten Nasjonalpark. Hmmm... Når jeg så var begynt å kjøre mot Mosjøen kom det en til.... Jeg spurte Lasse om vi ikke skulle stikke oppom Fjellgården før vi kjørte sørover?

Slik gikk det til at vi tuslet stien opp til Fjellgården, en sti som går 3 km inn mot nasjonalparken. Det var plaskregn, så vi gikk med paraply. Jepp! Paraply i skogen. Det ser unektelig litt snodig ut, men det fungerte fint. Vi slapp å bli våte.

Dette er en tur jeg har tenkt på å gå i mange år, men det har aldri blitt. Til tross for at det ikke er lange kjøreturen fra Mo til Mosjøen og videre til startpunktet, så har jeg bare utsatt og utsatt denne turen. Derfor var jeg veldig fornøyd med at vi nå gikk den 3 km lange stien innover dalen og opp mot fjellet.

Selve stien var tydelig og god å følge, broen var stødig og grei å gå over. Vannføringen i elva var enorm. Vi gikk gjennom bjørkeskog og når vi kom ut av den åpnet landskapet seg og vi gikk over en slette mot den gamle fjellgården.

Fjellgården er eid av Statskog og står åpen for fjellfolket. En verdig gård i nydelige omgivelser. Flott utsikt i alle himmelretninger.

Vi fant alle cachene på vei opp mot gården, bortsett fra den som var på selve gården. Vi leta og leta og leta. Intet hell. Klokka ble 22 og vi måtte gi oss, det var på høy tid å gå ned igjen for å fortsette vår ferd. Det spilte ikke så stor rolle, vi skal tilbake en annen gang for å gå videre innover dalen. Kanskje overnatter vi også her en gang? Det var veldig fint inne i huset.

En tur inn til dette vakre området anbefales. Ikke så langt, men likevel kommer man til et sted med 100% stillhet og ro. Virkelig vakkert!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!