onsdag 3. mai 2017

Helgelandskysten - et matfat!

Tia går så fort. Innimellom jobbing ombord i Sjølvelive har vi tatt oss tid til en og annen tur på kysten. Vårt kortreiste matfat er begynt å fylle seg med sesongens delikatesser; måsegg (måkeegg).

Det er ennå litt tidlig, men stormåsen har lagt noen egg, noe som igjen betyr at vi har spist noen av disse eksklusive råvarene.

Store egg, med knall orange plomme, ferdig salta med sjøsalt... mmm....

Man vet maten er fersk når du selv henter den fra naturen og eggene ennå er varme og klissete på utsia.

Helgeland er full av holmer og skjær, så man skal ikke så langt før man finner disse delikatessene.

Lasse er så vidt begynt å dorge etter ørreten, men fangsten har ennå latt vente på seg. Derfor har vi selvsagt med oss pølser sånn at vi ikke skal sulte når vi er på tur. 
Neida, vi hadde med pølser fordi vi skulle lage bål i ei fjære. Rakved er det nok av overalt, så vi fikk både til bål og pølsegrillestativ.

Denne fjæra ligger langt fra folk, hus og vei. Med åpne havet rett ut, så her har det samla seg mye skrot i fjæra. Vi gikk på skattejakt, men fant ingen skatter. Så vi bestemte oss for å gjøre en liten ryddeaksjon. Bildet øverst til venstre i collag'en er av samme stedet som det nederst til venstre. Hva som er best for miljøet? At det bare ligger der eller havner på bålet? Kan diskuteres, men det ser nå mye finere ut når det er borte. Dette er ei av 1000-vis av fjærer langs kysten, ei av de mange fjærene hvor ingen er og ingen rydder. Øverst til høyre ser dere nesten halvparten av det vi samla sammen og nederst til høyre "miljøbålet" vårt.

Nå er det snart helg igjen og jeg håper å få tid til både å få gjort noe ombord i Sjolvelive og å dra på tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!