søndag 23. april 2017

Geocaching-event-helg!

Den siste uka har gått med til å ordne ombord i Sjølvelive, men fredag dro jeg til Nesna for å være med på geocaching event "Kom og møt Geotrollan" (link).

Været var skrekkelig når jeg dro. Liten kuling er ikke noe særlig når jeg kjører Vinterhuset (bobilen). Jeg synes det er skummelt å kjøre den store bilen, så jeg er nok av de super-irriterende bobilturistene som kjører i 50... MEN jeg stopper og slipper alle forbi.

På ferja traff jeg en av mine geocachingvenner, som også dro med bobil, så vi sjekka like greit inn på campingen med en gang. Havblikk camping på Nesna ligger helt nede i fjæra, heldigvis fikk vi lov å sette bobilene innimellom husene for å stå i ly av nordvest-kulingen. Godt var det, for det røska godt i veggene.

Etter innsjekk og litt mat dro vi med Vinterhuset og fant noen cacher og sjekka ut eventplassen. Bjørnehiet tilhører Nesna Hagelag og her er det kjempefint. Det dere ser på bildet er ei åpen grillhytte! Helt fantastisk at slike flotte bygg bare kan lånes. Joda, det var sol innimellom....

Litt mer skravling utover kvelden ble det, før vi tok kveld. Mye søvn ble det ikke. Selv om jeg var parkert i ly av været, merket jeg det godt.

På lørdagen skifta været like mye mellom strålende sol og haglbyger som dagen før. Ved 12- tia flytta vi oss til parkeringsplassen ved Bjørnehiet og ordna til der. Eventet startet og jeg tellet minst 34 personer med smått og stort. Kjempeflott oppmøte, mange flere enn vi hadde håpet på. Pølser ble stekt på bålet, ei kom med nystekte boller, Geotrollan (ei forening for aktive Geocachere på Helgeland) ble presentert og hefte om "Trolltur - i 💚av Helgeland" (link) ble delt ut. Vi kosa oss sammen et par timer før alle, geocachere som vi er, la ut på cachejakt på Nesna.

Jeg var, for å være ærlig, trøtt og sliten, så jeg bestemte meg for å starte på hjemturen. Over Sjonfjellet var det et sørgelig snøvær, men jeg og hårballene kom velberga hjem. Ved 19 tiden kollapsa vi i hver vår sofa mens ungdommen dro ut for å kjøpe "take-away" pizza til oss.

Til slutt må jeg ta med et bilde fra vakre Helgeland. Jeg tok det på tirsdag når jeg kjørte forbi baksiden av De Syv Søstre på vei til Forvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!