mandag 27. februar 2017

Fisketur på kysten!

Siden det var på høy tid å få fisket torsk, slik at vi fikk tak i rogn, sånn at vi kan lage kaviar... ja, så fant vi ut at vi måtte dra til Forvik og komme oss på fisketur.

Første dagen var vi bare rett utenfor Forvik. Vi var ute ett par timer før vi ga oss. Da hadde vi slitt av 2 sett med kroker og bare fått 3 torsk, hvorav bare en hadde rogn (som ikke var fin). Men vi fikk sett ørna der hun satt på staken. Den satt der lenge, kanskje den håpet på litt "fast-food/take away"?!? Majestetisk fugl.

Dag 2 dro vi på en lengre tur, mot Halsfjorden. Vi var godt kledd, hadde med mat og drikke og var klar for en hel dag på sjøen. Begge de store stampene ble raskt full av fisk, til tross for at masse sei ble kasta tilbake på havet og vi mista noen store torsk. Når vi ga oss hadde vi 2 liter torskerogn, 1/2 liter torsketunger og til sammen rundt 50 kg med stor sei og torsk. 

Vi var rimelig fornøyde når vi kom inn i havna igjen. Høvelig fangst denne søndagen.

Vel hjemme gikk vi i gang med å lage filet av både sei og torsk. De største torskene ble skåret til og saltet for å bli klippfisk. Rogna ligger i salt og skal bli kaviar etter hvert. 3 av seiene la vi igjen hos foreldrene mine.

Det blir mye mat av all denne fisken, men den blir fort oppspist. Klippfisken blir bacalao til høsten. Det gleder jeg meg til.

Vi har hatt 2 fine dager på sjøen og gleder oss veldig til å dra på helgetur med Sjølvelive igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!