onsdag 22. februar 2017

En tur til nabolandet!

Jeg skal ikke lyve og si at det var godt å komme hjem igjen, for det ville være blank løgn. Jeg savner sol og varme allerede.

Det var nydelig vær i dagene etter at vi kom hjem, men da skulle jeg på jobb, så det ble bare korte turer.

En dag tuslet vi til fots ett stykke opp skiløypa i Båsmofjellet. Før vi snudde satte vi oss under ei gran og drakk kaffe, nøt sola og utsikten.

PS! Tyttebæra er tidlig moden i år!

Una storkoser seg i snøen, løper, stuper kråke og ruller seg i den. Det er som å se på en valp.

Vi hadde planlagt å dra på skitur, men på grunn av sølevær skrinla vi det. Det er ikke noe poeng i å dra på skitur når det er regn og ikke snø i fjellet. Så da pakket vi i viterhuset og dro en tur innover i Sverige. Vi var ikke helt sikker på hvor vi skulle dra, bare bestemte oss underveis. Vi hadde 3-4 dager til rådighet.

Dermed kjørte vi E12 innover mot Lycksele, handlet litt på "DollarStore" og bestemte oss for å legge kursen mot Vilhelmina. Langs veien hadde vi noen få stopp for å finne cacher, men det er ikke så mange langs denne strekningen.

Jeg har vært i disse områdene mange ganger. Så kom jeg på at jeg hadde vært ett sted oppi en av skogene her og sett "Nybyggargranen" (ei "hytte" under ett stort grantre). Dermed la vi turen innom der. Dette er sånne historiske steder som man husker.

Som dere ser på bildene fra "Nybyggargranen" var det ikke mye snø på innlandet (Lycksele/Vilhelmina). Like før Storuman ble landskapet hvitere. Ikke kaldt og ikke is på elva.

Vi fikk en fin tur (som vanlig) og jeg har fått dratt Lasse med på enda noen steder som han ikke har sett før. Kan ikke være greit å holde følge med meg som har "lopper i blodet" ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!