torsdag 5. januar 2017

Fisketur i vinterland!

Selv om det er kaldt så bestemte vi oss for å dra på en liten fisketur, bare sånn rett utenfor kjøkkenvinduet på Forvik. Vi tok Lasse sin båt og var på sjøen en times tid før vi hadde 8 store torsk og 5 store sei. Det gikk nok minst en times tid til før vi var på land igjen, vi kosa oss på sjøen i nydelige vinterlyset.

Måsen virka storfornøyd med lunsjmenyen; innvoller og fiskehoder. Torskehodene fikk de etter at vi hadde skåret ut torsketunga. Innvollene fikk de etter at vi hadde tatt vare på rogna.

Planen var også å se om vi kunne finne noen grønne kråkeboller, det sies at de er en delikatesse, men det er bare enorme mengder med røde kråkeboller å finne i nærheten her, så vi får lete videre etter hvert. Det ble fin fangst i dag uansett.

Seien ble skåret filé av og frosset i passe porsjoner. Torsken ble skåret til og lagt i salt; skal bli klippfisk. I de 8 torskene var det 5 fine rogner som også er lagt i salt, vi skal prøve oss på å lage kaviar etter hvert. De 8 torsketungene ble stekt og spist som ferskvare.

En nydelig vinterdag på Helgelandskysten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!