lørdag 21. januar 2017

E6 i vinterdrakt!


Etter å ha kjørt Kystriksveien til Saltstraumen, bestemte oss for å droppe å kjøre inn til Bodø, det var ikke byliv vi skulle nyte på denne turen.

Vi stoppet derimot i Valnesfjord. 12-13 minusgrader og et fantastisk vinterlys.

Her gikk vi en tur for å se etter en cache jeg har leta etter ett par ganger før. Denne gangen ble det omsider funn!

Etterpå handlet vi litt og fortsatte mot Fauske.

Ved sjøkanten på Fauske ble vi møtt av dette nydelige fotomotivet. Uten geocachinga hadde vi nok ikke stoppet akkurat her, så atter en gang kom vi til ett flott sted på grunn av denne fabelaktige hobbyen. Nordland er vakkert overalt, ingen tvil om det.


Enkelte av rasteplassene var brøytet opp, så det var ganske greit å finne stoppesteder på ferden. Her stoppet vi like etter Rognan. En fin oppbrøyta rasteplass, med stengt do... noe som medfører at folk som stopper bruker baksiden av doen som avtrede... usj!

Likevel; uværet på kysten var borte og vi hadde masse vakkert vinterlys.

Over Saltfjellet bar det. Her var det "litt" mer snø og stummende mørke. Planen var å overnatte her oppe på fjellet, men etter å ha snakket med tre hyggelige samer som kom forbi på scooter, bestemte vi oss for å kjøre ned igjen.

Innimellom var det ett forykende snøkov, for så å plutselig bli stille igjen. Det skifter fort i fjellet.

Polarsirkelsenteret var opplyst, det var uventet, men flott å se på i det totale mørket omkring. Her hadde vi planlagt å stoppe for å grave frem min cache. Den inneholder (i følge loggene) hele 8 TB/Coin som nå er under en god meter med snø frem til midten av juni... Det ble med tanken. Kulde, vind og mørke gjorde at det ikke fristet så veldig å gå ut.

Alt i alt hadde vi en fin tur gjennom det nydelige vinterlandskapet. Bare en kosetur fra ende til annen. 40 cacher til Lasse og 10 til meg.  Hmmm... litt skjev fordeling... og litt snodig å dra på tur uten å finne massevis av geocacher... men det duger det også :)

Takk for turfølget!
God helg alle sammen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!