søndag 13. november 2016

Tur gjennom Nord-Trøndelag!

I oktober dro vi på loffen sørover. Det mangla ei skapdør til kjøkkeninnredninga, da måtte vi selvsagt kjøre til IKEA å kjøpe den.... er jo ikke sååå langt, bare ca 60 mil... For å bare fortelle om skapdøra med en gang; vi kom til IKEA, handla en masse unødvendigheter, droppet skapdøra til fordel for en annen løsning vi allerede hadde kjøpt...

Nå var ikke skapdøra den eneste grunnen til at vi dro. Turlysten var stor, været fristet ikke til båttur, så da falt valget på cachetur sørover i høstfarget landskap.

Første natta slo vi opp telt ved Frøyningen. Her har jeg vært før for å logge 3 cacher, så jeg viste hvor flott stedet var. Siden den gang var det kommet 6 nye cacher, så hit måtte vi. Det var mørkt når teltet ble slått opp, vi laga bål og kosa oss til tross for at det var rimelig kaldt. Om natta lyste månen og stjernene glittret på himmelen.

På formiddagen tuslet vi rundt vannet og fikk logga alle cachene før vi fortsatte mot Snåsavatnet. Her tok vi av fra E6 og kjørte på andre siden av vatnet. Årsak; flest cacher der. Det går ikke så fort fremover når man skal stoppe og tusle i skogen til stadighet, men etter 20 funn, da inkl to EarthCacher, var vi kommet ca 3/4 av strekningen til IKEA.... og slo opp camp ett eller annet sted i de trønderske skoger....

En av de virkelig fabelaktige cachene vi fant er den dere ser på de tre bildene over her. En "Letterbox Hybrid". Det vi fant var en koffert, med masse fine postkort, reisebrosjyrer, reisebrev og annet reisestasj. Selvsagt også loggbok og stempel. Jeg liker Letterbox'er; fint stempel i notatboka mi! Absolutt en favoritt dette!

På bildet til venstre har vi stoppet ved en D5 cache som gjorde det nødvendig å dra frem hele verktøykassa for å få åpnet. Nå var det en som kosa seg. Utfordringen med hvordan han skulle få åpna cachen i kombinasjon med verktøy (leketøy)... tja, tror nok Olsen er blitt av geocachingbasillen han også :)

Lørdag fortsatte vi mot IKEA, for å både nå frem, få handla og starte på returen, måtte vi kjøre forbi fryktelig mange fristende stoppesteder. Handlinga gikk greit unna og vi kjørte E6 nordover igjen. Vi gjorde flere stopp langs veien, både for å tusle i skogen og bare gjøre drive-in caching. Etter 43 funn slo vi opp camp ved Snåsavatnet. Fremdeles på østsiden av vatnet, inni skogen. Som vanlig; vi laga bål og kosa oss. Om morgenen våknet vi til nydelige høstfarger.

Ferden nordover fortsatte og vi stoppet på de aller fleste cachene langs veien. Enkelte høyere prioritert enn andre, derfor ble det ett par omveier innimellom. Blandt annet for å finne en cache i serien; "Laksehistorier langs Namsen". Flotte bokser - og siden jeg har logget ganske mange av disse nå, så har jeg lyst til å finne de resterende i serien også. Den ser kanskje ikke så spesiell ut på bildet, men det er en stor boks av stein med en laks risset inn i lokket. Skikkelig fin.

Lasse fikk signert sin cache nr 700, valget falt på en blå elg. Passet vel fint siden jakta snart var over. Denne karen hang så fint i ei gran i naturskjønne omgivelser.

Vi var hjemme på Forvik utpå kvelden, etter å ha gjort en siste stopp på Lande (Velfjorden). Her blåste det friskt, men heldigvis var det ikke ett sørgelig regnvær i tillegg, slik det var sist jeg stoppa for å lete etter denne cachen. Den gang ble det ikke funn i uværet, nå ble det funn med en gang.

Vi kunne konstatere at det fremdeles er fint å ligge i telt. Ved Frøyningen hadde vi noen minusgrader, men med soveposer og liggeunderlag beregnet for vinter, så hadde vi det utmerket.

- Lande i Velfjorden -
En virkelig super tur, hvor jeg fikk logga 85 cacher og Lasse 100 :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!