fredag 11. november 2016

Geocaching event: A Spooky Night 2016 - GIFF Weekend!

Sist helg arrangerte jeg og Lasse to geocaching eventer på Forvik. Stedet ble "bombet" med 100 cacher og 13 entusiastiske geocachere kjørte, syklet og gikk rundt med GPS i hånden og fokus på å få signert flest mulig logger.

Selv kunne vi ta det litt mer med ro. To ganger dro vi ut for å fikse koordinater som var feil, en gang dro vi for å lete etter ei LED-Lenser lykt som en av event deltakerne hadde mista i felten (Nå viste det seg at den savna LED-lykta bare var falt mellom bilsetene og ikke var mista i terrenget, he, he). Vi tok også en tur ut for å lete etter en cache som var litt for godt gjemt....

Ikke minst bare måtte vi ut for å sitte å se på FTF-jakten når en bitteliten nano skulle letes opp i ett stort tre. Riktig så underholdene var det, men vi var snille og sa "tampen brenner" når de var nært, så den ble funnet og logget av hele gjengen.

Etter hvert dro vi hjem for å ordne ferdig Bacalao og fikse siste rest til eventdeltakerne skulle komme. Siste sjekk av pc og tv til visning av GIFF filmene, alt virket heldigvis. GIFF er Geocaching International Film Festival. Denne helga ble 16 korte geocaching filmer frigitt og vist på ca 500 eventer i verden, hvorav mitt var blitt godkjent til å være ett av de 9 i Norge. Kjempemoro!

Folket dukket opp, i varierende antrekk, det ene vakrere enn den andre. Bacalao, ymse drikkevarer, notatbøker og utskrifter med vanskelige mystery kom frem. Folket virka til å kose seg.

De 4 damene som var innkvartert på Handelsstedet Forvik kom halvt ihjelfrosset inn døra, der var det ikke mye varme i novemberkulden.... men vi fikk tina dem ved ovnen og etter hvert klarte de ta av seg både boblejakke og ullgenser. Tøffe damer!

GIFF filmene ble sett, med popcorn til, selvsagt. Noen morsomme, noen fine og noen gørr kjedelige filmer... Vinneren ble kåret av Geocaching HQ, det ble den flotte filmen; "A life of a 'change'" (link til youtube). En fin film som veldig mange av oss som holder på med geocaching kjenner oss igjen i.

Det ble mat, mystery, film, drikkevarer og røverhistorier til omkring midnatt, tror jeg.  Folk var slitne etter en lang dag med geocaching - og helga var ikke over, tett program på søndag også.

Søndag skulle det være CITO event, men siden Vevelstad virker til å være søppelfritt, brukte vi eventet til å dra rundt å løse de 4 EarthCachene på Forvik. Jeg prøvde å guide og forklare så godt jeg kunne, godt supplert av en meget dyktig "Askeladd"! Jeg er ikke helt konfortabel med å snakke til store grupper, men det gikk høvelig greit, tror jeg.

I bitende kulde var vi på 4 lokaliteter og så på; landheving, Vevelstadgranitt, skuringsstriper og batolitt (batholith). Etterpå kunne alle disse EarthCachene logges, ☆ 4 nye cachefunn ☆

Nå er to hektiske måneder over og vi kan prøve å få litt roligere dager. Vi har kosa oss mye med både eventene og planleggingen. Tilbakemeldingene fra de som deltok er både overveldene positiv og rørende.

Hjemme på Forvik står en bukett roser som vi fikk på lørdag kveld og hjemme på Mo står en flaske vin vi fikk i dag.

Alle de fine tilbakemeldingene gjør jo at vi får lyst til å gjenta dette. Tusen takk alle sammen, dere er en super gjeng og vi har følt oss veldig satt pris på. Det varmer.

Kos dere masse i helga, folkens!

3 kommentarer:

 1. Høres veldig vellykket ut, moro! Men å gjemme en nano i et tre er jo ren ondskap! :p
  Har du GC-koden til batolitten? Beklager igjen at jeg ikke kunne være til hjelp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er en link til EarthCachen;
   https://www.geocaching.com/geocache/GC6VTNV_andalshatten-batholith-i-helgeland-dekkekompleks?guid=de110cec-1ed8-450a-b2ee-33fb69da33fb

   eller;
   https://coord.info/GC6VTNV

   Vi hadde ei super helg :)
   Selvsagt måtte vi ha ett par virkelige ondskapsfulle cacher, nano i ett stort tre.... det skulle da bare mangle ;)

   Slett
  2. Takk! Ser at jeg aldri hadde klart å oversette denne korrekt :p
   *ler* Jaja, skulle jeg noen gang komme meg dit er det uansett Eileif som klatrer i trær, så da får han lete ;)

   Slett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!