torsdag 6. oktober 2016

Småturer i nærområdet!

Nå har begrepet "nærområdet" utvidet seg betraktelig de siste månedene. Jeg og Lasse veksler mellom å bo på Mo og Forvik. Ergo er nærområdet både her og der.

I begynnelsen av uka var vi på Forvik. Noe tid gikk med til nytt kjøkken der, noe tid gikk med til turer rundt om for å legge ut geocacher til eventet vi skal ha der i november.

Været var vekslende, kan man si, så når plaskregn og vind slo til, holdt vi på innomhus. Når det klarnet opp dro vi ut. Sola går tidligere og tidligere ned, men ennå skinner den i horisonten. Magisk stemning når sjøen ligger blankstille.

Selv om en båttur fristet veldig, ble det ikke tid. Mange ting som måtte ordnes før jeg skulle til Mo og Lasse skulle fortsette elgjakta.

Tirsdag formiddag gikk vi opp til en gapahuk oppi skogen. Nydelig furuskog som er koselig å gå i. Ikke så lang tur, men såpass at Mira og Una fikk litt trim.

Om kvelden kjørte jeg nordover. Stummende mørke å kjøre i. Kristian var dratt til Oslo for å besøke broren. Jeg er spent på hvordan han trives der, for det spørs nok om ikke han også ender opp som student i hovedstaden til neste år. Foreløpige rapporter er lovende.

I dag fant jeg ut at jeg skulle dra på sopptur. Jeg har ett sted hvor jeg tidligere har funnet masse kantarell, men den er jeg lei av å plukke, så jeg håpet å finne traktkantarell. Det fant jeg! I store mengder. På en times tid var korga full og jeg kunne fornøyd legge kursen hjemover igjen.

Planen er å ta en ny tur sammen med en kompis i morgen. Det var så vanvittig mye at jeg kunne plukket flere korger like fulle.

Vel hjemme igjen ble soppen lagt til tørk. Det er vått i skogen og da har de nok godt av å ligge utover bordet ett par dager, før videre bearbeiding.

Jeg tror nok bare jeg tørker disse også, vakumpakker dem og har dem i fryseren.

Som dere ser, ganske mye utover bordet. Heldigvis er disse mye enklere å renske enn annen sopp. I mosen blir det ikke så mye "gugg" på soppen og da er det stort sett bare å skjære bort litt av stilken, så er den klar.

I kveld venter arbeidshelg. Selv om armer og nakke verker så det er til å bli sprø av, er det bare å bite tennene sammen... Spørs om jeg har kjørt for mye bil i sommer, i stedet for å være på tur? ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!