torsdag 1. september 2016

Ylvingen, Helgelandskyst-feriens nest siste stopp!

Båtferien på Helgelandskysten nærmet seg slutten og vi la kursen ut av Velfjorden mot Ylvingen. Stedet hvor tv-serien "Himmelblå" ble spilt inn.

Nå er jeg ikke spesielt opptatt av Ylvingen på grunn av "Himmelblå", men på grunn av de 3 geocachene som er der ute.

Sol og blå himmel, noen krusninger på havet, Ylvingen i sikte.

Vel fremme ved gjestebrygga spiste vi Bacalao som hadde stått "på kok" mens vi kjørte utover mot kysten. Fabelaktig mat.

Å spise middag på dekk mens sola går ned, det er båtferie det!

Etterpå gikk vi på land og tuslet de drøye 2,5 km langs veien for å finne en cache ved "Tyskerhaugen".

På vei dit gikk vi forbi Ylvingen kirke, som selvsagt også er beæret med en cache.

Det er ikke så mye trafikk her, logisk nok, siden avstandene ikke er så store. Likevel er veiene asfaltert, av bedre standard enn E6 forbi der jeg bor...

Etter en fin spasertur  var vi tilbake ved havna og gikk bort til "Himmelblå kaféen". Litt surring og leting måtte til før vi fant cachen der. Så måtte vi ned på kaia for å ta bilder av den fantastiske utsikten. Vega i horisonten. Dit rakk vi ikke på denne ferien, men avstanden er ikke mer enn at det er en fin helgetur ut dit ved en senere anledning.

Siste kvelden ombord, vi bare kosa oss. Yatzy-krigen tar mye av tiden vår om kveldene. Jeg kan ikke spørre ofte nok; Er det ikke vakkert her på Helgelandskysten? Tenk hvor heldig vi er som har denne flotte naturen, rett utenfor stuedøra? :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!