onsdag 10. august 2016

Helgelandskysten!

Lørdag forlot vi Lovund. Kjøleskapet ombord har fått sin første magnet; lundefugl.

Været var fint når vi gikk mot Løkta. Der tusla vi på land, gikk 3,4 nm (sjømil) til fots, for å logge en EarthCache. Lasse syntes det var i overkant meningsløst å gå 6,3 km for å se og ta på ei myr. Jeg syntes det var absolutt nødvendig. Mira og Una trengte jo litt trim?!?!

Etterpå gikk vi til ei lita øy 1,5 nm utenfor Løkta, Finnkona, tuslet i land der for å logge en enslig cache... På denne øya finnes ingen bebyggelse, kun ett kai og ei natursti som er grodd igjen.

Først etter å ha dratt derfra bestemte vi oss for å dra mot Brønnøysund. Noe som gjorde at vi tok ei overnatting på Hjartøya, før vi fortsatte mot fyret Skjelva ett stykke sør for Tjøtta.

Fyret var bebodd for lenge, lenge siden, men nå er det bare tuftene etter husene som står igjen, selve fyret, restene etter kaia og en geocache. 

En geocache som har vært under oveervåkning i flere dager, siden ingen hadde logget den. Dermed ble vi de første til å finne den!

Høytidelig signering, før vi tusla rundt på den lille holmen. Holmen og fyret ser dere på det lille bildet nederst til venstre under blomstene. Hurtigruta gikk forbi, ikke så dumt å være turist på Helgeland i slikt vær.

Vi bestemte oss for å ta ei overnatting på Esøya også. Ikke noe poeng i å stresse når det er så fint vær. Vi gikk øya på langs, til toppen, hele 57 moh. Utsikten er formidabel utover kysten.

Jeg måtte saumfare alle inskripsjonene i klebersteinen, i håp om å finne runene, men nei, den eldste jeg fant var fra tidlig 17-hundre tall.

Bedre lykke neste gang.

Så fortsatte ferden mot Brønnøysund. Båten har omsider fått påmalt navnet på babord side, samt registreringsnummeret. Styrbord side får vi ta etter hvert.

I Brønnøysund var gjestehavna kjempefin. Midt i byen. Vi fikk handla mat og gikk litt rundt og så oss om. Etter ei natt her var planen å fortsette til ett eller annet sted, men så ble det sånn sølevær at vi bestemte oss for å bli ei natt til. Da ble det bacalao til middag i går kveld og blåbær med vaniljesaauss til dessert. Vi lever godt ombord alle fire.

Kjøleskapet ombord har fått en magnet til, Torghatten. Nå fortsetter ferden inn Velfjorden, til Storfjorden. I fjor på denne tiden gikk jeg og hårballene over fjellet fra Vistenfjorden til Storfjorden og Klausmarka. Blir spennende å gå inn fjorden nå.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!