tirsdag 2. august 2016

Båtferie på Helgelandskysten!

Omsider er ferien i gang, tre uker uten noe som skal gjøres, bare ting som kan gjøres.

Vi er på båtferie på Helgelandskysten, bådet målet og planen for ferien er enkel; Helgelandskysten...

Vi har vært en tur på Aursletta og henta ei duganes jolle... siden vi ikke har det travelt gir vi blaffen i om vi mister en halv knop på å ha ei skikkelig jolle på slep.... bedre å komme velberga på land med voffsene enn å plages med gummibåtene, som etter hvert fikk navnet "MS Sjølsøkk" og "MS Søkklækk"... he, he

I ettermiddag gikk vi innom Alstahaug kirke, Petter Dass museumet, for å finne en cache selvsagt ;)  Flotte omgivelser å tusle en tur på land i. Det er godt for alle fire å strekke litt på beina innimellom.

Vi har ei stor korg med kantarell med oss. Kantarellen er allerede blitt stor og fin, så vi plukka med oss litt så vi har til tilbehør til maten. I kveld stod soppstuing med fløte, løk, hvitløk, paprika, kantarell og piggsopp på menyen, som tilbehør til reinkarbonader og pasta med ost inni.

Vi overnatter i Hjartøyvågen i natt. Her er det 3 andre båter også (første bildet). Siden det er enklest for voffsene ligger vi ved flytebrygga, det fungerer fint. Mira og Una hopper inn og ut av båten som de selv føler for.

En liten regnskur har vi hatt, men ellers har det vært supert vær. Jeg har vasket jolla innvendig og rodd en tur for å prøve fiskelykken mens Lasse tok oppvasken. Det resulterte i at Mira og Una har fått torsk til kveldsmat, noe Una er veldig glad for.

Nå bare nyter vi solnedgangen. I morgen fortsetter vi utover mot havgapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!