onsdag 27. juli 2016

På vei nordover fra Oslo!

Lørdag formiddag startet vi på de 100 milene hjem til Helgeland. Bilen var lastet til randen med ny kjøkkeninnredning til Lasse, det var varmt og fint vær, kjøreruta ikke bestemt; veien ble til mens vi kjørte....

Vi besluttet å kjøre over Rondane. Nydelig landskap. Det er nesten ikke vegetasjon, bare reinlav og små, lave buskas. Utsikten er formidabel i alle himmelrettninger.

Vi så folk som beveget seg i fjellet flere steder og jeg skulle ønske vi hadde hatt mulighet til å gjøre det samme. Jeg virkelig savner å gå litt på tur....

På vei ned av fjellet stoppet vi på Schølbergs plass, på det stedet han angivelig stod når han malte "Vinternatt i Rondane". Nå var det vel egentlig ikke helt der han stod, men det var flott utsikt fra denne noe spesielle severdigheten.

Det var mange turister som stoppet for å se, både norske og utenlandske.

Selv tuslet vi noen meter til for å logge en cache og kom over ett annet spesielt sted, kanskje litt mer i vår "ånd"? En litt annerledes gapahuk inngjerdet etter gammelmetoden.

Vi fortsatte ferden over Dovrefjell. Også her hadde vi noen stopp.

Cacher som skulle logges, bilder som skulle tas... ja i alle fall helt til styrtregnet kom over oss....

Ser dere hva som står bak på den bobilen? Ikke? Vel, teksten var så bra at Lasse tok bilde av den;

"Hoy! I'm an old truck. I can't drive very fast, but I'm still alive to travel! Thank's for your understanding!"

En hjertestein kom jeg også over ett eller annet sted :)


Så stoppet vi ved en annen severdighet; Magalaupet.

Hadde det ikke vært for at det var en cache her hadde vi nok aldri i verden stoppet. Ett lite stykke fra E6 satte vi fra oss bilen og tuslet det siste stykket mot stedet.

Da skjønte vi navnet. Her var det sørgelig bratt og sørgelig langt ned til den frådende elva. Ett spektakulært skue som aldri vil kunne gjengis skikkelig på ett bilde.

Cachen var litt lengre opp, nærmere bilen, på litt tryggere grunn enn her ved stupbratte fjellsia.


Siste cachestopp på turen nordover var Trondheim. Siden det var blitt søndag morgen var det lite trafikk og lite folk i sentrum. Tanken var å få logget de to EarthCachene i sentrum, noe vi fikk gjort i tillegg til 3-4 vanlige.

Vel fremme på Forvik om kvelden ble kjøkkenet lastet ut av bilen før vi kollapset i sofaen :) Det er slitsomt å kjøre flyttelass, men gu' så godt det er å vite at Nikolai har ett fint sted å bo!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!