lørdag 11. juni 2016

Vi har kjøpt båt!

Det har vært en veldig lang uke å vente, før vi rimelig spente kjørte til Brønnøysund for å se på en båt i dag. En 27 fots Viksund 880.

Om dette var på impuls eller ikke, kan diskuteres. De siste månedene har vi fulgt med på finn.no med mål om å finne ei lita hytte på under 20 kvadrat ved ett fiskevann. Etter hvert begynte vi å snakke om båt. Både jeg og Lasse er oppvokst med båtlivet og har (før vi møttes) tenkt mye på å skaffe oss det. Så hvorfor ikke kjøpe ei lita flyttbar hytte i stedet for?

Ergo begynte vi å lete på nettet. Det ble mye nei, nei, nei fra min side. For stygg, for dårlig sjøbåt, for idiotisk innredet, for stor, for liten, for kostbar... ja, en masse argumenter....

Viksund er gode sjøbåter, uten tvil. 27 fot er passe størrelse (en lengde på i underkant av 9 meter). Vi fant en masse av dem, men også nå var det mange hensyn å ta. Skrågskader, motorstørrelse, hvor mange timer motoren var gått, hvor godt vedlikeholdt den var, hvor langt unna den var, pris i forhold til andre av samme type, ja, lista var lang.

Så kom vi over denne Viksund 880 på Facebook og tok kontakt med eieren. Vi bestemte oss for å bruke ei uke til å tenke, dra på hytta til Lasse først og få gjort ferdig litt småpjusk der. Vi ble mer og mer sikker, mer og mer spent, kjente at her begynte fallhøyden for å bli skuffet veldig stor...

I dag la vi i vei fra Forvik etter at Lasse var ferdig på jobb. EKSTREMT spente. Var den som vi trodde ut fra bildene og hva eieren hadde fortalt? Bildene jeg har brukt her er fra salgsanonsen på nettet. Det dukker nok opp flere etter hvert....

Skuffa ble vi absolutt ikke. Båten var fin både innvendig og utvendig (bortsett fra at kalesjen er utslitt). Sovekabin i baugen, styreposisjon både inne og ute. Motoren gikk som ei klokke. I det hele tatt var vi veldig fornøyde med det vi fikk se og prøvekjøre. Etter en liten tenkepause bestemte vi oss; denne ville vi ha!

Nå gleder vi oss bare til å få den hjem og dra på prøvetur :) Planene for sommeren er totalt endret... selvsagt....

Og til alle som lurer; Nei, Lasse skal ikke selge verken hytta eller båten sin. Denne er vår felles, alt det andre skal han beholde ;)

3 kommentarer:

 1. Grattis! Da kommer dere sjøveien til Halden neste gang da ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. He, he
   Med ei masjfart på rundt 7 knop trenger vi vel ett par tre måneders ferie før vi er i Halden.... ;)

   Slett
  2. Høres perfekt ut, tenk alle øycachene dere kan ta underveis! :D

   Slett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!