onsdag 15. juni 2016

Jeg har laga rabarbrasyltetøy!

Sent høsten for ett par år siden plukket jeg rabarbra på Granneset, siden det ligger langt til fjells, var rabarbraen fin langt utti august.

I år tenkte jeg å prøve på nytt og siden Lasse har hagen full av dem, høstet vi inn så mye at det ble i overkant av 6 kg rabarbraterninger.

Vel hjemme fikk jeg stappa 4 kg av dette i en 10 liters kasserolle og hatt på 3 kg sukker. Over natta var sukkeret smeltet og mye av vannet fra rabarbraen trukket ut, bare å begynne å koke. Etter en times tid hadde jeg ei brun rabarbrasuppe og da tilsatte jeg de siste 2 kiloene med rabarbraterninger og ett nytt kg sukker.

Jeg fortsatte å koke en times tid til, hadde i 4-5 ss med vaniljesukker (droppet kanel i år). Nå var det ikke suppe lengre, men nydelig syltetøy. Det måtte jeg smake på med en gang. Godt fornøyd.

Hos oss brukes ikke rabarbrasyltetøyet bare til syltetøy. Det er en nydelig dessert når man har litt fløte på. Det meste blir nok spist på den måten. Yngstemann var raskt nede og fikk seg en skål med dessert og kunne bekrefte at årets produksjon var veldig god.

Men 6 kg rabarbra og 4 kg sukker gir ikke veldig mye syltetøy. Jeg målte ikke opp, men kanskje 3 liter? Mulig jeg skal plukke litt til, for det ble jo ikke nok til rabarbrapai - og det bør man jo lage en gang i løpet av sesongen.

2 kommentarer:

  1. Hmmm... Her blir rabarbrasyltetøyet lysegrønt! Og rabarbrasafta nydelig rosa. Mulig det fins forskjellige sorter? Uansett: rabarbra blir alltid bra ;o)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er lysegrønt lenge under kokingen, men så blir det brunere og brunere. Antar det er sukkeret....

      Slett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!