torsdag 26. mai 2016

Tur til Inner Bredek, Bredek og Granneset!

Sist helg pakket vi sekkene og la i vei hjemmefra. Først kjørte vi opp til Polarsirkelen, logget en cache og fikk utført litt vedlikehold på en. Så gikk vi "amokk" i gavebutikken inne på Polarsirkelsenteret.... litt turist må man kunne være i eget nærmiljø.

Så kjørte vi ned til Storvollen, parkerte og begynte å gå mot Inner Bredek. 

En vandring som verken er lang, tung eller tidkrevende... normalt... Lasse skulle logge alle cachene på runden, vedlikehold skulle gjøres og koordinater til mulige nye cacher skulle tas ut. Sånne ting tar tid. Den fine skogsveien/stien så vi lite til, men innimellom var noen meter av den smeltet frem.

Av de 5 timene vi brukte på de 6 km opp til Inner Bredek, var 3 timer "stopptid" og 2 km var virring i skogen for å finne koordinater. Vi kosa oss med turen. Varierende vær, ca 9° og så lå koia på Inner Bredek der. 

Vi vaska ut muselort, henta ved og fyra i ovnen. Koia ble varm med en gang. Turmiddag; marinerte biffstrimler, wok grønnsaker og ris. Fabelaktig mat. Det var kjempekoselig å overnatte i koia.

Dagen etter tusla vi videre. Samme prosessen som dagen før, med både cacher, tidsbruk og snøforhold.  

Lasse virra rundt med GPS'n og fant cacher... jeg lurer på hvor mye av omgivelsene han fikk med seg? Øya var stort sett festa på den lille skjermen... "Ser du fossen, Lasse?" Eh... foss?!?! Åh...

Turen mellom Inner Bredek og Granneset er litt over 2 km, men den ble nesten 4 km med cachejakt. 3/4 av turen gikk vi i dyp og råtten snø, men siden avstanden vi skulle gå var så kort, gikk det greit. 

På Granneset var det rent og pent, bare å fyre i ovnen og sette seg ned å kose seg med lunsj. 

Ut over ettermiddagen gikk vi rundt i området og plasserte ut noen nye cacher. Fint vår-vær til trosss for all snøen som ennå lå i terrenget.

I mangel på yatzy- blokk og terninger, laget vi selv. Først prøvde vi å lage terninger av t-lys, det gikk ikke. 6-kanta blyanter derimot ble prima! Fabelaktig at Lasse også er kreativ og løsningsorientert 😊

Utpå kvelden laga vi pølsebål ute under den store bjørka. Vi virkelig kan dette med å kose oss på tur. Ei heller på denne overnattingen på gården så jeg noe til spøkelset... men det kan godt være at det er der likevel?!?

Søndag våknet vi til strålende sol. Vi vasket, ryddet og tok inn ved før vi forlot Granneset for denne gang.

Det var tung snø å gå i hele veien til Berglia, derfra og ned gikk det bedre og snømengden minsket. Sola strålte og det var fabelaktig å være ute. Totalt ble den 11 km lange rundturen 1,8 mil... alle gamle cacher i området ble vedlikeholdt, 12 nye lagt ut og koordinater til ytterligere 6 notert. Nå er det bare å glede seg til neste tur oppover i dette fantastiske området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!