tirsdag 3. mai 2016

På loffen i Nord Trøndelag ♧7♧ Geocaching i Steinkjer og 9 FTF i Malm!

Etter noen timers søvn var det bare å krype ut av soveposen igjen. En ny dag ventet og det var på tide å komme i gang med leting etter nye cacher! I dag skulle turen legges til Steinkjer. Jeg hadde cachepartner også i dag, like entusiastisk som meg, så jeg antok at det kom til å bli supergøy i dag også.

Sola skinte og vi satte kursen mot en cache ved Snåsavatnet som hadde ligget urørt hele vinteren fordi ingen hadde funnet den. Ryktene skulle nå ha det til at en faktisk hadde funnet den og en slik utfordring kunne vi ikke la gå fra oss.

Vel fremme ved der cachen skulle være, gikk BBuvarp mot GZ mens jeg slapp hårballene ut av bilen. Jeg antok dette kom til å ta tid. Den gang ei. Jeg tuslet bort til stedet og så meg rundt. "Her er den!" sa jeg og plukket den frem. Skal jeg anslå 2-3 minutter etter at vi parkerte? Stolt som bare pokker signerte vi!

Så fortsatte cachingen i Steinkjer-området. Litt dårlig planlegging gjorde at vi ikke fikk tatt de vi hadde tenkt. På grunn av gnagsåret gikk jeg i crocks og ullester og da begrenser det seg hvor langt man kan gå.

Rundt midnatt begynte mailer om nye mystery begynte å komme inn. Først 2, så 3, jeg spurte hvor de var, men fikk inntrykk av at de var langt unna. Jeg har jo ikke helt stålkontroll på geografien her i Nord-Trøndelagen. Vi tok ett par cacher til og mail nr 4, 5, 6 og 7 kom inn... "Er det såååååå langt, da?" undret jeg. Nja... mail nr 8 og 9 kom... "HVOR langt?" Svaret jeg fikk var vel egentlig at det ikke var så urovekkende langt likeve.

Jeg henvente meg til BBuvarp og sa; "Du kjører, jeg løser dem underveis!". Hvor man henter overskudd og energi fra når klokka passerer midnatt og man har cacha hele dagen, det aner jeg ikke, men BBuvarp hev seg i gang med kjøringa og jeg med løsningsprosessen. 

Det litt "brainstorming" og prøving og feiling før vi hadde løsninga på dem. Innimellom ville ikke Barth si "Juhuuuu!" i checkeren uansett hva vi prøvde, men til slutt måtte han gi seg. FTF'ene trilla inn i stupmørke natta.

Om det er helt "stuerent" det vi gjorde for å finne den siste, som vi bare ikke klarte å løse, det vet jeg ikke... men gode råd er dyre når vi ikke klarte å få koordinatene til den.

Så vi gjorde som gode etterforskere gjør, litt brainstorming. Hva vet vi om denne cachen? Kan vi finne den uten å vite GZ? Siden vi hadde logget 5 av disse allerede, hadde vi en slags formening om hvordan de var gjemt. Atributtene talte sitt tydelige språk. Avstanden mellom de andre vi hadde logget ga også informasjon.

Ledetrådene vi hadde samla var; det er mer enn 500 meter mellom mysteryene, alle har vært på fine avkjørsler, denne var også merka som barnevennlig, hadde bålplass og flott utsikt. Med dette i bakhodet stoppet vi på egna steder og gikk ut og så oss omkring. Ingenting på de to første stoppene og vi diskuterte litt om det var galskap å drive å lete helt random etter en cache vi ikke hadde koordinater til, altså, nå hadde vi vært på cachetur hele dagen, kvelden og natta var blitt lys igjen.

Vi beslutta å prøve ett sted til, tusla ut av bilen i hver vår retning og hva er det mitt øye beskuer?!?!?!  FANT DEN!!!! Jubelen stod i taket... eh... himmelen!

Veldig fornøyde med oss selv for FTF på alle de nye mysteryene innså vi at klokka var blitt tidlig morgen og det var på tide å komme seg i retur.

Klokka 07 ble BBuvarp satt av hjemme før jeg og de firbeinte hårballene fortsatte opp til lavvocampen i BMT-land. Klokka var vel nærmere 08 før jeg slokna i soveposen. Jeg hadde hatt en knallmorro cachedag med funn av flere D5, 9 FTF og mange, mange andre festlige cacher.

PS! Bildene av logger og cachegjemmesteder er ikke henta fra dagens cacherunde, men bildet av fjorden er fra i natt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!