søndag 29. mai 2016

Geocaching i BMT ved Gilten!

Vi forlot Hulderheim ren, pen og ryddig utpå dagen. Sola skinte og det var rimelig varmt. Vi tok en del drive-in cacher på veien BMT #130-108.

Så ble bilen parkert og vi startet å gå den lille trailen mot Hestangen. Ei åpen Statskoghytte ved Gilten.

I luftlinje var det ikke store avstanden, kanskje 3 km fra start, men i virkeligheten ble det nesten dobbelt så langt. Myr, myr og mer myr. Hundrevis av høydemeter rett opp er mye lettere å gå enn våt myr... likevel; sola skinte, alle cachene ble funnet og så lå hytta der. Kjempeflott hytte.

Vi er heldige i Norge som har Statskog og for at de holder over 100 koier, hytter og fjellgårder åpne for oss. Link til Statskog og oversikt over disse; trykk her!

Som dere ser, nydelige omgivelser. Merkelig nok virka ikke hytta særlig mye brukt. Folk virka til å bare være innom på dagsturer. Tips til andre som kommer hit; ta med godt liggeunderlag. 2 av køyene hadde noe som en gang hadde vært madrasser... De andre to var tomme. Jeg kjøpte ett knallbra liggeunderlag i fjor, så jeg lå veldig godt.

Vi kosa oss ute både om kvelden og morran. Musa hadde storkosa seg i skapet hvor kopper og kar ble oppbevart, så de ble tatt ut og vaska. Siden muselort er farlig å puste inn, turte jeg ikke røre skapet og stablet heller de nyvaska koppene på benken.

Så forlot vi hytta strøken, slik jeg alltid gjør. Da er det så mye triveligere for neste besøkende å komme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!