lørdag 27. februar 2016

Liten geocachingtur!

Etter lang tid med bare småturer rundt om i sentrum, en voffse som har vært syk (skikkelig forkjøla) fant jeg ut at vi skulle ta en tur i skogen for å se om vi kunne finne en cache.

Det har vært sølevær, skikkelig kaldt eller snøvær om hverandre den siste tiden, så jeg var spent på hvordan mulighetene var for å komme frem til GZ (stedet der cachen er).

Det viste seg å være en godt brøytet skogsbilvei, så verken jeg, Mira eller turfølget hadde noen problemer med å tusle oppover.

Siden hun ikke er helt i form for tiden, var det ikke den vante loggrende voffsen som løp forran meg. Hun tuslet rolig oppover med oss på slep.

Utrolig godt å komme seg litt ut. Tenker med både skrekk og gru på at skiene ikke har vært på føttene en eneste gang denne sesongen....

Etter hvert måtte vi opp på den meterhøye snøkanten og bane oss vei inn i skogen. Jeg hadde snø til midt på knærne, Mira slet seg etter meg i den dype snøen.

Heldigvis var det ikke langt vi måtte gå i den dype snøen før cachen ble lokalisert. Vi var faktisk først til å finne den. Med iskalde fingre fikk både jeg og turfølget signert, og vi kunne snu og gå tilbake til veien igjen. Mira var straks gladere, mye enklere for henne å gå på veien.

Siden denne cachen er en mystery oppgave som må løses, vil jeg ikke avsløre hvor i Rana vi var. Brøyta skogsbilveier finnes det mange av og skog finnes det mer enn nok av, så jeg tror ikke bildene avslører for mye.

På det høyeste punktet på denne lille turen var utsikten flott.

Vi returnerte til bilen og tok farvel med turfølget vårt, før vi kjørte hjem igjen.

Vel hjemme var det bare å fyre i ovnen. Huset var iskaldt. Levende lys både på stua og kjøkkenet, ja, litt helgekos må man da ha. Jeg har til og med investert i en levende plante til å ha på kjøkkenbordet. Det er snart ett år siden sist jeg investerte i en blomst. Siden ingen er hjemme for å ta vare på dem, så er det liten vits i å ha dem....

Resten av lørdagskvelden skal brukes til å spise taco som ungdommen har laget i kveld og fortsette å løse mystery oppgaver i Nord-Trøndelag. Jeg har ikke så mange igjen nå av de ca 360 mystery-cache-oppgavene som finnes i dette fylket. Så nå gleder jeg meg virkelig til å gå i gang med å få logget dem. Hadde bare snøen kunne blitt borte, slik at jeg og Mira kan komme oss ut på tur.

Jeg ønsker dere alle en super helg videre!

1 kommentar:

  1. Det er ikke mye jeg er ute og cacher for tiden heller, for selv om vi har betraktelig mindre snø enn deg, så er det snø, skare og is, og dermed ikke spesielt trivelig å gå. Men, når man først kommer seg ut og får et funn, gir det dagen et stort løft. Og FTF'er er aldri feil, grattis!
    Kjøkkenkroken din er så utrolig koselig!

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!