fredag 18. september 2015

Finnmark, dag 6; fra Varangerhalvøya til Finnmarksvidda!

Vi fant både flott sted å ha lavocamp, nydelige områder å gå tur i og fikk faktisk besøkt fastlands Norges østligste punkt. Det er ikke så mye som vokser her. Landskapet bærer preg av å skulle tåle "mye" vær.
 Fyret på det østligste punktet måtte flyttes etter ett uvær for noen år siden, for da tok uværet hele fyret! En geocache ledet oss til området. Her tror vi ganske sikkert at vi så Russland i det fjerne.
Jeg klorte meg fast på kanten av stupet for å få tatt ett "dingla-med-føttene" bilde.  Jeg synes selv jeg var veldig tøff!!! Nede i bunkersen fant vi den østligste cachen på turen.
Den opprinnelige turplanen hadde ikke Vardø som ønskdepunkt, men når vi nå først var så nært fant vi ut at vi kunne dra å se der. Jeg vet ikke helt hva jeg forventet, men at byen skulle være så liten hadde jeg ikke sett for meg.

Det eneste vi fant frem til av severdigheter var ett minnesmerke for heksebrenningene som foregikk i Norge på 1600 tallet. Det minnesmerket var rett og slett knallstilig. Vi gikk gjennom en mørk tunell opplyst av enkle lyspærer, med skilt om forskjellige personer og det de ble dømt for. I bygget ved siden av brant bålet. Jeg er glad jeg ikke levde på den tiden....
Vardø ble forlatt og vi satte kursen mot Finnmarksvidda. Tidlig om ettermiddagen satte vi opp leir på ett flott sted ved Tanaelva. Gleden var stor over muligheten til å lage turens første bål. Som vi koser oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!