tirsdag 15. september 2015

Finnmark, dag 4; Nordkapp kommune!

I går våknet vi til strålende sol og rundt 14°C. Vi hadde ett mål for dagen; fastlands-Europas nordligste punkt; Knivskjelodden i Nordkapp kommune.

Vi begynte å tusle de 9 km utover. Stien går i ett steinete landskap, bare avbrutt av gjørmete myrer. Fra varde til  varde. Nydelige farger, flere reinflokker og spektakulær utsikt i alle himmelretninger.
Etter hvert ser vi Knivskjelodden og på andre siden av bukta; Nordkapp-platået. Vi fant besøksprotokollen og skrev oss inn, før vi leta opp 2 cacher og spekulerte ut svarene på en Earth Cache. Ja, og så hadde vi lunsj med kakao, gulasjsuppe med nudler og brødskiver. Skikkelig turmat!
Fotoseanse måtte vi også ha! Knallgodt å kunne krysse Knivskjelodden av på lista over steder å besøke! Utrolig å tenke på at det ble i år, det hadde jeg ikke trodd for ett par måneder siden. 
Sel som leka i vannkanten og en oter som løp for livet fikk vi også sett der ute i havgapet. 

Jeg ble sliten når vi gikk tilbake, tempoet blir for høyt for meg... men det gikk fint likevel. 

Inkl. cache-leting og pauser var turen 1.9 mil og tok 6 timer. Alle kosa seg. Mira loggret absolutt hele tiden, det er så gøy at hun er blitt så sprek. 

Vi snakket mye frem og tilbake om vi skulle dra til Nordkapp-platået, altså; bruke 250,- pr person for å se utsikten fra ett fjellplatå?!?!
Det ble til at vi kjørte opp. Vi var så nært, været var bra, fargene flotte... Vi måtte bare!

Der oppe var det ingen som tok betalt for noe som helst! Lite turister å se, stengt bygging, ergo kunne vi tusle rundt i fred og ro. Cachen ble logget og travelbug'ene tok vi med oss.
Fabelaktig! Sikkert ikke så mange som slipper å bruke en formue for å komme opp til dette populære stedet. 

Så begynte det å bli ettermiddag, vi stakk innom Honningsvåg for å handle litt, så fant vi ett flott sted å sette opp camp!

2 kommentarer:

  1. Ser helt fantastisk ut, må ha vært litt av en opplevelse! En vakker dag skal jeg stå der på platået også :)
    Fortsatt god tur, snuppa!

    SvarSlett
  2. ja, for de 250,- så havde du måske set hele centret, i 1995 kostede det 115,- Nkr så egentlig billigt i 2015 ;-))

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!