søndag 24. mai 2015

Liten tur i Mofjellet!

Mo i Rana sett fra halvveis oppi Mofjellet.
Det begynner å bli fritt for snø rundt om i terrenget nå. Noe som er veldig godt for meg som ikke er så veldig glad i snø, selv om akkurat det har endret seg ørlite i vinter.

Elvene renner i små fosser nedover fjellsidene. På trærne begynner det å komme små knopper. Gresset gror og sola skinner. Det kan bare ikke bli bedre.

Den siste uka har jeg og Mira gått på tur i skogen hver dag. Stier og skogsveier er smeltet frem. En og annen geocache har vi funnet, men for min del begynner det å bli sørgelig få av dem igjen å logge her i Rana.

Heldigvis er det ikke lenge før flere av Ranatrasken-klippe-punktene er smeltet frem. Jeg er jo veldig glad i å ha turmål når jeg går.

De helt store og lange turene er det ikke blitt til i helga siden jeg er på jobb om natta. Men jeg tror det er lurt å ha noen dager innimellom med små turer som bare blir 5-6 km. De to neste ukene er det planlagt flere lange turer.

Tjønna ved Skistua i Mofjellet
Hvis det er mulig skal jeg og to kompiser gå til Bredek og Granneset på mandag. Jeg vet ikke hvor mye snø det er oppi der, så vi får se hvor langt vi kommer oss og om det er mulig å gå hele runden.

I helga håper jeg å komme meg opp på Dønnamannen sammen med ei venninne. Dønnamannen ligger på Helgelandskysten og er en rimelig luftig fornøyelse, sies det, men når andre folk kommer seg opp der, da skal nok jeg også klare det!

Helga etterpå blir det noen dager i Lomsdals-Visten sammen med en kompis. Det er vel over 25 år siden sist jeg var i det området vi skal gå i. Jeg er spent på om terrenget kommer til å virke kjent eller ikke...

Vår er en fantastisk ting og jeg storgleder meg til tiden fremover.
Jeg håper at dere alle har en super pinsehelg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!