lørdag 9. mai 2015

Geocachingtur til Saltdalen!

Bilde som viser starten av turen og elva vi gikk langs.
Det har vært fine dager i nord den siste tiden. Likevel er det sånn at snøen enda ligger tykt i de fleste turområdene her i Rana. Jeg er mildt sagt lei av snø!

Derfor lastet jeg inn cacher i Saltdalsområdet og så la jeg og Mira i vei dit. Jeg hadde sett meg ut en fin trail på 10 cacher over en strekning på 8,5 km. Det måtte da bli en fin tur i sola, tenkte jeg, og det stemte så absolutt.

Farlig norsk hengebro...
I dette området er snøen borte, så det var fint å tusle innover langs stien som går på begge sider av elva, noe som gjør at man går langs den ene siden først, krysser elva og på den andre siden tilbake.

Jeg var spent på hvordan Mira ville takle hengebroen, men som dere ser er hun på vei over den lenge før jeg kom frem til den. Supert! Siden jeg ikke er glad i disse hengekøyene over frådende elver er det greit å slippe å bære en firbeint hårball over dem.

Utsikt fra Kjemåfossen.
Det ble en nydelig tur i vakkert landskap. Noen avstikkere fra elva, selvsagt, slik er det å være geocacher. Oppe ved Kjemåfossen er utsikten vakker både mot fossen, Saltdalen og Solvågtinden. Den fjelltoppen er det enda en del snø på, så det blir nok ennå en stund før det blir aktuelt å gå opp dit.

Alle de 10 cachene langs ruta ble funnet. En mystery (løst for lenge siden), en multi (en til ble løst, men den skal logges neste gang) og så 8 vanlige cacher.

Saltdalen kl. 21:10. Nordland på sitt beste. Snart blir det midnattsol og dagslys hele døgnet. 
Ved den ene ble det ganske mye leting. Koordinatene ledet til den siden av stien som er mot elva, så mens jeg leta der hørte jeg ett "plask"! Mira falt i elva! Hun svømte som bare det, jeg hev fra meg mobil og GPS og gjorde meg klar til å hoppe utti. Da var hun heldigvis kommet så nært elvebredden at jeg kunne holde meg fast i ett tre med en hånd og gripe tak i sela hennes og løfte henne opp på land. Phu! Fy f... så redd jeg ble... Heldigvis gikk det bra. Svømme kan hun helt klart. Det kan nevnes at cachen var 10 meter fra stien på den andre siden, så hadde jeg lest hintet først kunne vi spart oss skrekkopplevelsen...

Dette bildet er også tatt ved 21-tiden, men siden sola skinte lyver bildet og skaper trollsk stemning.
Det ble en flott tur. Jeg valgte å ikke overnatte, kvelden var enda ung og det var god til å kjøre hjem igjen. Jeg gleder meg masse til resten av den kommende geocachingsesongen. Det blir garantert mange flotte turopplevelser i vakker natur.

Årets turdag nr. 23

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!