tirsdag 26. mai 2015

Geocachingtur på Nesna!

Mandag var det egentlig planlagt tur til Granneset/Bredek, men... det ble endring i planene og vi havnet på Nesna i stedet. Noen geocacher som ikke var logget, lokket ørlite mer enn risikoen for bomtur til fjellgårdene (på grunn av snø).

Det var langt ut på ettermiddagen før vi startet. Nydelig vårvær, ja, hele 10 plussgrader ;)

Første stoppen ble i Utskarpen. Her skulle vi prøve å finne en cache på ett gammelt kystfort fra krigens dager.

Etter å ha forsert en ny-gjødsla åker (ja, gjødsla med kumøkk...), en masse buskas, ei myr og klatret over ett gjerde, da kom vi frem til restene av dette fortet. Helt igjengrodd, så det var ikke så mye å se av det, men utsikten over fjorden var upåklagelig.

Her ble det bare en rask stopp for å signere loggboka og så tusla vi ned igjen og fortsatte ferden mot Nesna.

Ved ankomst på Nesna fikk vi turfølge og la i vei innover skogen. En geocaching-trail på 8 cacher og i underkant av 6 km.

Noen steder var det skogs-arbeider-vei å følge, av og til dukket det opp noen meter med sti... men stort sett var det myrområder og buskas.

På bildet til venstre er vi på turens høyeste punkt. Flott utsikt over kysten og grønne åser. Det er snart sommer!!! Ser dere det?!?!?

Vel tilbake ved bilene igjen var alle cachene, bortsett fra en, funnet. Skoene var våte og fulle av gjørme. Men gleden var stor over at vi atter en gang kan gå på snøfrie turer :)

Mira var sliten, skitten, våt, men fornøyd. Hopping og spretting i lyng og myr, trasking på gjørmete skogsveier, det setter sine spor hos en liten hårball.

Hun klarte å tigge til seg ett eple under rasten på toppen, ja, det ble spist og jeg var rimelig spent på om magen hennes tålte det. Noe som ser ut til å ha gått veldig bra. Festlig sjarmtroll.

På vei tilbake til Mo stoppet jeg på Sjonfjellet for å ta bilde av den nydelige utsikten. Klokka var blitt rundt 22:00 om kvelden og lyset var så vakkert som det bare kan være her i nord på denne årstiden.


Utsikt fra Sjonfjellet mot Træna.
Siden det ser ut til at det blir endringer i turplanene resten av uka også, så får jeg heller holde dere oppdatert med turene som blir en realitet. Ha en super dag videre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!