tirsdag 31. mars 2015

Planlegging av påsketur!

Midtistua, bilde hentet fra DNT sine nettsider!
Etter mye tankevirksomhet har jeg endt opp med to mulige turalternativer for påsken.

Plan A: Fra hytte til hytte i Saltfjellet.
Dette er en rimelig lang skitur som er avhengig av både været og om jeg får med meg turfølge. Siden jeg aldri har gått i Saltfjellet før, vil jeg ikke legge ut på tur der alene. Risikoen blir for stor, både fordi været brått kan endre seg og fordi jeg er rimelig fersk på skigåing. Men dette er den turen jeg har mest lyst til. Turistforeninga og Statskog har flere hytter og ei steinbu der oppe. Selv om det ikke er mulig å besøke alle på 2-3 dager, så hadde det vært fint å få sett litt av området. Flere dagers påsketur på ski har jeg jo aldri gjort før.

"Stien" langs Lakselva om sommeren, bildet hentet fra Helgetur.net
Plan B: Tur i indre Visten.
Dette er en tur som vil foregå både på føttene og på ski. Her tenker jeg å gå på føttene fra Aursletta, opp langs Lakselva til Lakselvvatnet. Der antar jeg at jeg vil møte snøen og at resten av turen opp mot målet; Tøymvasshytta, må foregå på ski. Jeg har vært mye på tur i dette området i min barndom og ungdom, aldri så langt som til Tøymvasshytta, men likevel er jeg såpass kjent der at jeg ikke er avhengig av turfølge. Antar at denne turen også vil strekke seg over 2-3 dager.

Jeg har en plan C også, selvsagt, men den tror jeg ikke at jeg får bruk for.

Det som er kjekt er at begge turene krever omtrent samme innhold i sekken. Jeg har merket av alle hyttene på GPS'en, så den er klar uansett hvor jeg ender opp med å dra. I tillegg har jeg lastet ned 2 lydbøker i tilfelle jeg går alene. Det er en fin måte for meg å kose meg ekstra på tur.

Siden jeg skal jobbe frem til torsdag morgen, kan den eventuelle turen til Saltfjellet først starte da. Hvis jeg skal bruke plan B er jeg nødt til å vente til lørdag, siden jeg er avhengig av en hurtigbåt som ikke har avganger torsdag og fredag.

Nå er det bare å begynne å lete opp det jeg trenger, sjekke over førstehjelpsutstyret og få spraya goretex-klærne med ett ekstra lag impregnering.

God Påske, alle sammen!
Kos dere og nyt fridagene :)

Jeg gleder meg til å se hvilken tur som er inni påskeegget mitt!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!