lørdag 1. november 2014

Minileiligheta i kjelleren må renoveres!

Når jeg flytta inn i dette huset fikk jeg en leieboer på kjøpet. Flott kar som det aldri har vært noe tull med. En sånn leieboer som man håper aldri flytter ut. Men i slutten av desember flytter han. Trist for meg, men jeg ønsker han lykke til videre.

Leiligheta er i så elendig forfatning at jeg ikke har samvittighet til å la noen flytte inn der. Det må omfattende vedlikehold til. Dermed blir den stående tom noen måneder, men gutta kan sikkert bruke den innimellom.

Den er bare rundt 35 kvadrat, men inneholder både gang, stue, kjøkken, bad, soverom og wc-rom. Rommene er små, men for en person så fungerer det greit. Den er vel mer i klassen; hybelleilighet, siden den er så liten.

Jeg tenkte jeg kunne vise dere litt. Bildene er elendige, de ble tatt i veldig raskt tempo når det var visning på huset før jeg kjøpte. Klikker du på ett bilde blir de større og du kan bla gjennom dem.

Yttergangen er ett snodig kapittel. Veldig liten og med klesskapet til soverommet bygget inn i rommet. Her er både tak, vegger og gulv helt nedslitt. Skapløsningen må også gjøres noe med.

Stua er det eneste rommet som ser pent ut. Det eneste som må gjøres her er litt maling samt å sette inn ei dør mellom gangen og stua for å hindre varmetap fra ytterdøra.

På soverommet må det opp en ny vegg mellom gangen og soverommet. Skapløsningen som går inn i gangen må bort og flyttes inn i rommet. Her må jeg sette opp takplater siden det hvitmalte planketaket ser helt skrekkelig ut. Ellers er dette rommet pent.

Badet er ett sørgelig kapittel. Det er dusjhjørne hvor man dusjer rett på gulvet, ingen baderomsinnredning, kun en vask fra ca. 1950 med ett speil over. Jeg må gjøre noe med veggene, gulvet og taket... Jeg må få montert baderomsinnredning, dusj og fuktventilator. Viktigst av alt; jeg vil ha en elektriker til å gå over og sjekke, til tross for at det elektriske anlegget er nytt. Jeg vil være helt sikker. Jeg tror også varmekablene er røket, men han som bor der nå mener de fungerer. Det skal i alle fall sjekkes av fagfolk.

Så kommer vi til kjøkkenet. Det er veldig lite. Innredningen er på vei til å falle ned og hvitevarene har sett bedre dager. Bak kjøkkenveggen er det en bod. Denne kommer jeg til fra 1. etg. i "min" del av huset, altså går det en trapp ned dit, hvilket igjen betyr at WC-rommet er under trappa. Denne boden står tom, siden jeg ikke ser noe poeng i å bære noe ned dit.

Kjøkkenet får en totalrenovering. Nytt gulv, vegger og tak. Jeg har kjøpt en ny innredning med integrerte hvitevarer (brukt, men bare 6 år gammel). Kjøkkenet blir da ca slik som på bildet til venstre.

Den hvite veggen som går litt inn i kjøkkenet er WC-rommet. Jeg velger å la oppvaskbenken bli en kjøkken-øy, dette for å slippe så mye styr med nye rør m.m. Siden komfyr og kjøleskap flyttes, må det elektriker til her også.

Alt i alt blir dette en ganske omfattende og kostbar jobb, så jeg får ta det etter hvert. Vi går imot vinter og mørke, kalde dager, så da er det fint å ha noe å pusle med inne. Jobben er uansett helt nødvendig for å kunne gjøre denne delen av huset beboelig.

Dette ble ett blogginnlegg for de spesielt interesserte... og jeg antar at det kommer flere etter hvert som jeg går i gang med prosjektet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!