lørdag 8. november 2014

Man trenger ikke kjøpe nytt!

For en tid tilbake hadde guttene fest hjemme... en festlighet som medførte at det ikke var så festlig å sitte på kjøkkenet lengre, fordi kjøkkenbordet ble ødelagt... Nå var det ingen krise, bordet var arvet og jeg fikk til å lappe det sammen på ett vis, men det gikk fra å være ett bord man kunne sitte fire rundt, til å bare egne seg for 2.

Siden jeg nekter å kjøpe nye møbler har jeg fulgt med på om "gis bort"-sidene på Facebook. Da kom jeg over dette superfine bordet med 4 stoler. Møblene er gamle og har tydeligvis vært grønne en gang i tiden, men var kjempefint malt og ble ypperlig på kjøkkenet mitt.

Jeg spurte om det var greit at jeg henta møblene på fredag, men de ville ha det ut av huset med en gang og kom faktisk og leverte det her hos meg på onsdag. Tenk for noen snille mennesker! Jeg ble nesten rørt!

Min eldste sønn fikk for en tid tilbake en sovesofa til rommet sitt, men den ble for liten som sofa når han hadde mange på besøk, så vi har fulgt nøye med på Facebook i den forbindelse også. Torsdag la han inn bud på en sofa som passet fint hos han. 1.000,- kroner måtte jeg ut med for denne fine sofaen som vi dro og henta i går.

Denne tiden hvor jeg har fulgt nøye med på "gis bort" og "kjøp og salg" sidene har jeg til stadighet blitt overrasket over hvor mye fint som selges billig eller gis bort.

Vi bor i ett samfunn hvor folk flytter mye og derfor får møbler til overs. Mange vil stadig bytte ut møblene sine for å kjøpe nytt, ikke for at møblene er slitt, men fordi man blir lei av dem. I tillegg er mange blitt mer opptatt av gjenbruk, noe som er veldig bra. Folk som rydder på loft, i kjeller og garasjer, tar ett bilde og gir bort ting som for dem ikke trengs lengre, men som er veldig nyttig for andre.

Min filosofi er at det ikke er nødvendig å kjøpe nytt, når man kan få tak i flotte ting brukt!
Ha en super lørdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!