lørdag 23. august 2014

Geocaching-turen til Munchen!

Jeg har reist mye i år. 6 land har jeg satt mine føtter i og funnet geocacher i. Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Kypros og Spania. Årets høydepunkt har uten tvil vært den siste turen, til Tyskland og Munchen.

GIGA eventet, Project Munich 2014 Mia san GIGA, var bare en helt utrolig opplevelse. Med hele 8311 geocachere fra hele verden jeg og to kamerater på verdens første GIGA event, og til nå, største geocachingevent.

Det er ingen tvil om at denne hobbyen/sporten/lidenskapen gir store muligheter til fantastiske opplevelser.

Over alt traff vi folk med GPS. Garmin må ha sine absolutte glansdager. Nå vet jeg ikke helt hvor mye av denne flotte byen vi egentlig fikk med oss, der vi gikk med øynene på GPS-skjermen det meste av tiden.

Av og til hadde vi fotostopp. Munchen er full av praktfulle byggninger og andre severdigheter. Noen ganger måtte bare øynene vekk fra den lille skjermen i hånden....

Vi var innom Hard Rock cafè og fikk kjøpt oss t-skjorter. Til å være en så stor by, flere millioner mennesker (når man tar med alle forstedene), var det veldig stille og rolig. Vi merket liksom ikke noe til at det var så mange mennesker.

Alle cachene var greie å finne. Men vi tuslet og gikk hele 92 km på 3,5 dager for de 103 cachene vi fant. Vi kunne prise oss lykkelig for alle milene vi har gått i fjellet i forkant av dette, i tillegg til at vi hadde gode sko. Her var til og med stiene i parkene stort sett asfaltert! Asfalt er tungt å gå på når man er vant til skog og fjell, men ingen klaget, selv om vi var død-slitne innimellom!

Lørdag var det tid for selve GIGA eventet, som fant sted i Olympiaparken, inne på stadioen. Det myldret med folk.

Her var det salgsboder hvor man kunne kjøpe all slags geocachingutstyr, coiner og andre TB'er.

I god tysk tradisjon ble det solgt øl overalt, halvmeterlange pølser i brød, kaker og ett sted også vanlig brus...

Folk tuslet rundt med GPS hektet fast på klærne, penn i snor rundt halsen, ryggsekker med TB-nr og vi kom i snakk med veldig mange fra land over hele verden.

Vi traff Signal the Frog for andre gang. Og etter å ha løpt fra salgsbod til salgsbod, klarte vi å skaffe oss hver sin mini-Signal the Frog. Lykken var stor. Endelig! Ja, tenk; voksne mennesker klarer å finne stor glede i å få tak i en liten grønn bamse som ser ut som en frosk.
Jeg tror de kunne tatt hvilken pris som helst for disse, for utsolgt ble de ganske raskt, alle som solgte dem. Til en pris av rundt 15€...

På senen skjedde det av og til ting, men det meste foregikk på tysk, så vi skjønte lite av det. Musikk var det hele tiden og det hele virket som en stor festival. Folk smilte og lo, selv om det innimellom styrt-regnet.

På slutten av dagen hadde vi vært søkk våte og tørket igjen så mange ganger at vi ba pent om å få hver sine regnponsjoer. Det fikk vi og dermed kunne vi fortsette cachingen når vi tuslet fra eventet og inn mot byen.

Vi var ikke bare på stadionen denne dagen, vi besøkte også olympiatårnet, olympiaberget, tuslet rundt i olympiaparken, besøkte BMW Welt og gikk rundt på tivoliet og kjørte til og med, utrolig nok, med pariserhjulet... På bildet er arenaen til høyre, tårnet midt på og det runde bygget til venstre er BMW Welt.

Utsikten fra olympiatårnets 185. etasje var formidabel. Det var plaskregn når vi var der oppe. Bildet viser en liten del av byen, arenaen, litt av parken og tivoliet (med pariserhjulet vi dristet oss til å prøve).

Geocachingen var hele tiden i fokus. Vi fant mange vanlige cacher og mystery, 3 Earth, 2 web-cam, 30 LAB, 2 Wherigo og 1 (eller 2) virituelle cacher..

Noen var selvsagt mer festlige enn andre. Som her, hvor jeg klatret inn-under en informasjonstavle! Fabelaktig!

Jeg takker mine to kompiser for nok en fabelaktig reise til det o'store utland. Ruben og Tom; dere er gull å dra på tur med - og jeg virkelig gleder meg til neste gang!

1 kommentar:

  1. Ser og høres ut som en fantastisk opplevelse, tror ikke jeg klarer å forestille meg det helt engang, det er så vanvittig mange mennesker at det er litt surrealistisk! Skjønner godt at dette er et minne du kommer til å ha med deg resten av livet :) Synd at det skulle være så dårlig vær på eventdagen, men man kommer langt med en poncho :)
    Klem!

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!