søndag 10. august 2014

Campingturist i eget nærmiljø!

Cachebo står parkert helt til venstre på bildet.
Fredag ettermiddag fant jeg ut at jeg ville ta meg en tur ut til kysten på campingtur. Det var nydelig vær og noen cacher som fristet veldig. Selvsagt...

Turfølget mitt hadde lyst til å prøve å dra Cachebo med sin nye bil, noe som selvsagt var helt greit.

Ut på kvelden la vi i vei. Ikke lange kjøreturen, bare litt over en time, så kunne vi parkere på en rasteplass med nydelig utsikt over skjærgården og solnedgangen.

Som dere ser var det veldig mange andre som også hadde funnet denne perlen her på Helgelandskysten. Stedet ligger bare noen hundre meter nord for Grønsvik kystfort. Elendig tilrettelagt og alt for liten, så bilene står tett i tett.

Ja, solnedgangen var helt utrolig vakker. Mange bilder stoppet og folk gikk opp på berget for å se på solnedgangen. Bildet av alle bilene som hadde tatt kveld her, viser hvor fantastisk lyst det er her til laaaaaaaaaaangt utpå kvelden. Sola glødet før den forsvant ned i havet.

Her hos oss trenger man absolutt ikke dra langt for å se vakker natur.

Vi kosa oss med å være turister her sammen med alle de andre turistene. Folk smilte fra øre til øre, det er jo dette de er kommet hit for å se og oppleve. Lyse sommernetter, solnedgang og vakker natur. Vi er heldige!
 
Søndag ble det en runde for å finne geocacher i området her langs kysten. Blant annet en som har ligget på ønskelista lenge. På Tonnes finnes ei spektakulær grotte, så vi gikk opp dit. Helt fabelaktig. Den er kjempestor, fargene i fjellet minner om en regnbue. Disse vil jeg ikke avsløre noe om, for her kommer det en EarthCache med tid og stunder.

Jeg ser ganske lita ut der jeg står, med hendene i været. Hullet er 40 meter høyt, inni er grotta mye høyere og 180 meter lang.

Fra der jeg står i inngangen til denne grotta, som heter "Hellarhølæ", var utsikten over landskapet helt fantastisk.

Til og med Trænstaven kunne skimtes langt der ute i havgapet.

Jeg har en mistanke om at det ikke er så veldig mange som vet om dette stedet, noe som er dumt, for den er absolutt verd ett besøk. Både på grunn av grotta og utsikten herfra.

15 cacher senere la vi kursen tilbake til Mo. Jeg hadde litt arbeide jeg hadde lyst til å få gjort i Cachebo og hjemme i huset før jeg reiser til Tyskland, så da var det greit å kunne tilbringe søndagen hjemme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!