onsdag 30. juli 2014

Tur til Tortenkøta!

I det nydelige nordnorske sommerværet i går, fant jeg ut at det var like greit å kjøre ut langs Kystriksveien og få klippet Ranatraskenklippet på Tortenkøta. Køta eies av Rana Turistforening og står åpen. Bare å ta med litt ved hvis man skal sitte inne og grille noen pølser.

Som tenkt så gjort. En times kjøring utover til parkeringsplassen, så kunne jeg starte. Mens jeg holdt på å fikle med telefonen kom ei dame bort og spurte om det var her man starta opp til Tortenkøta. Jeg bekrefta det og slo følge med henne og datteren opp. Tøff til å gå i fjellet denne 9 år gamle jenta, det lover godt!

Vi brukte en halvtimes tid. GPS'en fortalte at det var 1,72 km til køta. Vi møtte masse folk på vei ned og i tillegg var det en god del folk oppe ved køta. Jeg bare klippet kortet mitt, tok ett par bilder og sa farvell til turfølget, så gikk jeg ned til bilen igjen.

Landskapet var blått og grønt som alltid. Fantastisk flott når solen skinner!

En tur på en times tid, ja og så pluss de 2 timene med kjøring. Mange turister langs veien. De som kommer langveis fra får virkelig sett Kystriksveien fra sin vakreste side. Jeg håper det veier litt opp mot hvor vanvittig dyrt det er å kjøre den (p.g.a. alle ferjene).

Nå skal jeg snart i gang med å pakke Cachebo (campingvogna) klar til helgas utflukt til MEGA-eventet (geocaching) i Umeå. Jeg regner med å starte i morgen kveld, eller torsdag formiddag. Dette gleder jeg meg veldig til, selvsagt, det er jo GEOCACHING!!! :)

I dag gleder jeg meg også masse over at Ranatraskenklipp nr. 22 er i merket av på kortet! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!