fredag 18. juli 2014

Tur til Kubben!

Torsdag kveld hekta jeg Cachebo på bilen og kjørte opp til Umskartjønna. Her fant jeg en fin plass å slå leir og kosa meg i solnedgangen.

Klokka halv tolv hadde jeg mota meg nok opp til å starte på den seige bakken opp til Kubben. Nok ett Ranatraskenklipp ventet. Det er ingenting å legge skjul på; det var ett blodslit opp gjennom skog og myr før føttene traff fjell...

Fint turvær, med 13-15 grader og bare noen få skyer. Utrolig nok var det vindstille her oppe på fjellet. Det har jeg ikke opplevd før, det har alltid blåst ganske mye når jeg har vært på toppen!

Turen opp tok bare rett i underkant av en time. Det er ikke veldig langt, bare så vidt over 2,6 km opp, men de 400 høydemetrene kjentes godt. Det er mulig at dette bare kom av at det var blitt veldig sent om kvelden?!?! Bildet av klippet ble ikke helt klart, siden jeg ikke klarte holde mobilen helt i ro med venstrehanda... :(

Uansett, når man står der oppe og utsikten bare er helt fantastisk, da er turen verd hver eneste meter!

Jeg ble ikke lenge på toppen, bare tok noen bilder og klippet Ranatraskenkortet for 16. gang i år. Jeg er fornøyd med det, men jeg har fått for øret at en konkurrent har 21 klipp nå... og da går det ikke ann å ligge på latsiden!

Ruta jeg valgte, er ikke den enkleste. Jeg burde startet lengre ned i fjellet og fulgt merkingen... slik jeg hadde lovet meg selv å gjøre i år, men nei, jeg valgte "korteste vei til Rom"... som vanlig.... Ikke for det at det egentlig gjør noe, terrenget er oversiktlig og så lenge jeg når målet spiller det ingen rolle.

Klokka kvart på to var jeg tilbake i Cachebo igjen. Sola var gått ned, men det var lyst og varmt fremdeles. Like bortenfor min camp var det 2 bobiler og en campingvogn lengre inn i veien og ved grillhytta var det en combicamp, et telt og en campingvogn (den stod på veien ovenfor). Så jeg var ikke helt alene, selv om jeg bare så vidt så bittelitt av "nabolaget" så hørte jeg at de kosa seg med bål nede ved grillhytta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!