mandag 28. juli 2014

Tur til Blerekan!

Ranatraskenklipp nr 20 for sesongen 2014.
Jeg hadde planlagt en nattlig vandring til Blerekan, tusle opp så snart temperaturene ble levelig og mygg og knott tok kvelden. Men så fikk jeg turfølge og vi starta hjemmefra litt før 20:00. Det tar 1,5 timer å kjøre fra sentrum til startpunktet i Virvassdalen. Klokka ble derfor halv ti før vi begynte å gå. Temperaturen var rundt 20 grader, sola varmet godt ennå.

Vakker myr i solnedgangen.
Terrenget er slakt stigende og så flatt, slik at den 6 km lange turen opp tok bare litt over 1,5 timer. Det var nesten høstfarger over myrene der de badet i sollys. Først gikk vi til den gamle hytta til fiskeforeninga, der klippepunktet var i fjor, men der var det ikke noe klipp lengre. Bare 2 fiskere fra Sundmøre som hadde leid den gamle hytta.

Lyst og vakkert landskap selv like før midnatt.
Vi ble invitert på kaffe og fikk spise matpakke inne i den myggfrie hytta. Veldig kjekt. Fiskerne hadde planlagt å være der en uke og hadde fått godt med både ørret og røy. De fisket og satte fisken ut igjen... ett system jeg ikke helt forstår, men siden de ikke hadde mulighet til å ta vare på fisken, tok de bare opp slik at de hadde til middag. Store fisk, på over 1 kg!

Glødende farger over vannet på turen tilbake - og selvsagt var det ikke så mørkt som det ser ut på bildet.
Vi hadde også fiskestang med, begge to, men min tolmodighet egner seg ikke til fisking. Noen kast gjorde jeg, men det var dårlig med fangst. Turfølget hadde heller ingen fiskelykke til tross for en del flere forsøk enn meg.

Bildet er fra turen opp, i det sola var på vei ned og vi passerte reingjerdet.
Klippepunktet fant vi på den nye hytta til fiskerforeninga. Nytt fint skilt. Der klippa vi sammen for første gang, årets Ranatraskenklipp nr. 20 for oss begge. Turen tilbake tok like lang tid som turen opp. Klokka var blitt halv to på natten før vi var ved bilen igjen. 12 km tur, 3,6 km/t i snitt (litt fort for min smak, men det var greit for denne gang).

Jeg takker for turfølget i dette vakre landskapet!

2 kommentarer:

  1. Det ser helt magisk ut, den turen har jeg lyst til å gå når jeg en eller annen gang kommer meg nordover!
    Klem!

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!