onsdag 18. desember 2013

Sommeren 2014 under planlegging!

Endelig er jeg i gang med planlegging av sommeren 2014. Papirkart, DNT-bøker, notatbøker og ark ligger strødd. Dataskjermen har så mange faner oppe at det er litt av ett styr å holde orden på...

Første delen av planen er ei uke+ i Lofoten. Helg, uke, helg; altså 9 netter. Når dette blir har jeg ikke bestemt meg for ennå, men jeg har tenkt litt sånn at det kan være greit å dra tidlig på sommeren, slik at jeg slipper å ha "linse-lus-turister" med på alle bildene! Vi får se.

Jeg har bare vært i Lofoten en gang, 1985, da med båt sammen med foreldrene mine. Det er så lenge siden at jeg husker bare at det var flott vær og så har jeg klare minner fra stedene Nussfjord og Trollfjorden, samt at vi lå til kai i Svolvær og pappa kjøpte enorme mengder med tørrfisk. ;)

Nå tenker jeg at turen skal gå med ferje fra Bodø til Moskenes. Så skal hele Lofoten erobres. Dvs. fotograferes, støvsuges for cacher og DNT-hyttebøker signeres. Her finnes Tørrfiskmuseum (?!?!?!), Is-skruptur-greie, Vikingemuseum o.l. Hvite strender (uten gode badetemperatur) og mange landemerker som jeg gjerne vil se. Der er geocachinga til god hjelp, for det finnes cacher på mange bortgjemte perler. Lofoten har ikke så veldig mange cacher, men når man nærmer seg Harstad, blir tettheten større.

Som i 2013 vil jeg legge opp til en langtur om dagen. Da med DNT-hytter som turmål. Lofoten har 7 stykker, før man i overgangen mot Harstad har 3 og i Harstadområdet (+ litt utenfor) har ytterligere 5. En av disse har jeg allerede luket vekk siden spaserturen blir for lang for denne ferien. Da legger jeg opp til at det langturer på 2-8 timer pr dag. Det skal funke fint. Og vil jeg ha hviledager, så har jeg dager å ta av. 5 av hyttene er bare "drive-inn", så de besøkes bare for å signere hytteboka - for å få hytta markert i DNT-hytte-samlinga mi.

Enda er planleggingen bare helt i startfasen. Det skal leses og studeres mye mer i tiden fremover. Jeg har tenkt å kopiere ett vanlig veikart over Lofoten og Vesterålen, hvor jeg skal merke av DNT-hytter, spesielle cacher, landemerker og severdigheter. Selv om turen kommer til å bli av metoden: "virre-dit-som-vinden-blåser-og-jeg-bestemmer-og-ombestemmer-meg-for", er det greit å ha studert litt for å ha kunnskaper i bakgrunn for virringen. Kiipt om jeg har kjørt forbi ett interessant sted!

Vel, vel... jeg skulle nå bare holde dere oppdatert om planleggingen - og ønske dere en strålende dag videre! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!