mandag 16. september 2013

Hektisk turaktivitet!

Det er hektisk turaktivitet for tiden. Etter onsdagens topptur til Kubben 1019 moh. ble det bare en kort tur til Skistua på torsdag. Fredag var det tur til Tortenkøta og Bjynnlisletta, før det lørdag var på tide å gå over Båsmofjellet!

Turen over Båsmofjellet starta på ettermiddagen, hvor målet for meg var å logge de to siste cachene i trailen, mens turfølget mitt skulle logge hele trailen + 2 andre cacher.

Vi hadde planlagt å gå til Stortjønna hvor vi skulle lage bål, spise og kose oss til mørkets frembrudd - og så nattcache oss siste halvdelen av fjellet. Jeg storkosa meg! Bålstekt laks og godt selskap... kan det bli bedre? Alle cachene ble funnet, så det var bare lykke. Men det skar meg hardt i hjertet å gå forbi alle de store, fine gule kantarellene som vokste overalt i skogen. Men det nytter ikke, jeg kan ikke dra med meg all denne soppen hjem!

Man skal holde hviledagen hellig, sies det, men søndag var jeg moden for å gå av meg noe mer uro. Mastutofta er et Ranatraskenklippepunkt som jeg aldri har vært på før, så da la vi i vei dit! En masse veier og stier ledet i retning av målet, selvsagt klarte vi å gå en smule feil, slik at vi gikk en særiøs omvei... men vi gikk på en fin skogsbilvei, så selv om det var nesten 300 høydemeter, var det bare noen få partier at det var en smule bratt. Turen som skulle vart 1,5 timer, den ble selvsagt 3 timer! Skulle bare mangle...

Underveis på turen opp til Mastutofta ser turfølget mitt et av mine absolutt favorittmotiver i naturen; ett hjerte!

Helt fabelaktig! :)

Dagene fremover er også full av planlagte turer. I morgen og onsdag blir det langtur, torsdag blir det Glomdalsvatnet sammen med to kompiser og lørdag eller søndag blir det tur til Lapplia sammen med ei venninne. I tillegg håper jeg å presse inn en langtur til i løpet av uka.

Jeg prøver å gjøre så mye som mulig ut av disse 2,5 friukene mine. Tursesongen er på sitt absolutte høydepunkt! Og jeg tror jeg sliter ut vennene mine, så det er godt jeg har flere å spre energien på! ;)

Jeg håper dere alle sammen får ei super uke!!!

2 kommentarer:

  1. Jeg unner deg hver eneste meter og hvert eneste minutt på tur, men jeg må si jeg er ekstremt misunnelig også! Nok en gang skulle jeg ønske vi bodde litt nærmere hverandre, så du kunne slitt ut meg også <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Skulle virkelig også ønske at vi bodde nærmere hverandre... og jeg skulle mer enn gjerne slitt deg også ut! <3

      Slett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!