fredag 28. desember 2012

Villmarkshjerteåret 2012

Villmarkshjerteåret 2012 har vært preget av mye hverdagsblogging, men Villmarkshjertes grunnleggende ånd er det turer som egentlig er bloggens virkelige hjerte.

Årets første tur gikk til Nesna i januar. En geocachingtur i vinterland. I februar ble det tid til både skitur til Skistua, en skitur over Båsmofjellet og en liten cachetur langs skiløypa på Hauknes.

Mars er også en vintermåned med skiturer. Blandt annet langs "Bike 1" ruta i Hemavan for å legge ut noen geocacher. Jeg gikk på føttene i skuterspor opp Røssvollia, faktisk to ganger. Skitur i Klokkerhagen ble det også. I tillegg en skitur til Steinen.

April opprant med ennå mere snø. Det ble ny tur til Nesna. På ski opp til Mofjellvarden, Stangfjellet og Haramsvarden.

I mai hadde jeg en vårtur til Trondheim, nok en geocachingtur til Nesna og en til Bodø, før jeg avsluttet måneden med en tur til Halden!

Juni opprant og jeg dro på geocahingevent i Brønnøysund, det var veldig flott! Bare kort tid etter reiste jeg til Gran Canaria. Når jeg kom hjem var det blitt midt i juli og den eneste turen denne måneden ble Norge på tvers med Kjersti. Årets absolutte turhøydepunkt!

I august ble det tur til Inner Bredek, via Granneset og Bredek. Jeg dro også til Lycksele på geocachingevent, før det ble ny tur til Granneset for event der.

September ble startet der hvor august sluttet; geocachingevent på Granneset. Måneden er nok årets virkelige turmåned. Både Hammertjønna, Pollvatnet, Skravelhaugen, Litjvatnet, Trappstegsforsen, Fisklausvatnet, Tortenkøta og Virvatnet.

Oktober hadde bare en fjelltur, denne ble med Ruben til Marmorslottet og Glomdalsvatnet i nydelige høstfarger. Så tok jeg en tur langs Kystriksveien. Så ble det november, det var vinter igjen og jeg kom meg ikke på en eneste tur. Jeg var ikke motivert til vinterturer i ekstremkulden, men i desember bet jeg sammen tennene og kom meg på en liten geocachingtur i mørket.

Turåret 2012 ble ikke helt som planlagt, men jeg kom meg ut på Norge På Tvers-turen via Hellemojuvet, en tur som jeg har drømt om i årevis. 15 Ranatraskenklipp ble det også. Jeg får si meg fornøyd selv om jeg ikke fikk så mange turer som jeg hadde planlagt.

Nå er jeg spent på hva turåret 2013 vil bringe.

2 kommentarer:

  1. Mange herlige minner og nydelige bilder! Det øverste i dette innlegget er helt fantastisk, lyset og stemningen er magi!
    Jeg håper du får en hel masse fler turer i 2013, og kanskje også en av de store turene du ønsker deg :)
    Klem fra kalde sør (for du befinner deg jo i det varme sør akkurat nå) :)

    SvarSlett
  2. Herlig årskavalkade. Du har virkelig fått til mange fine turer. Hellemojuvet er spetakulært - og virkelig en fin ting å ha fått med seg! Ønsker deg mange fine turstunder i året som kommer! Selv har jeg store planer om endelig å komme meg på Stetinden...tiden vil vise om denne drømmen går i oppfyllelse! klæm

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!