tirsdag 5. juni 2012

På vei nordover fra Halden til Mo i Rana!

Det blir lite oppdatering fra Villa Galskap for tiden. Det er så skrekkelig mange baller i luften at det er vanskelig å holde styr på alle....  ;)

Men jeg tenkte jeg skulle fortelle dere litt om kjøreturen nordover fra Halden til Mo i Rana.

Etter å ha skilt lag med Kjersti i Sarpsborg, la jeg veien innom Svinndal. Planen her var å besøke ei venninne og gu'dattera mi. Overraskende besøk det også, selvsagt! Men... hun var i Barcelona og jentungen var på klassetreff med dem hun skal begynne på ungdomsskola med til høsten. Jeg hadde det trivelig likevel, besøkte foreldrene hennes, som jeg ikke hadde sett siden dåpen. Veldig koselig... og jeg treffer dem sikkert ikke igjen før til konfirmasjonen til Emilie...

Videre la jeg veien mot Ørje, helt på svenskegrensen. Nå var det snakk om å cache meg nordover - og unngå E6 så lenge som mulig. (Se bildet øverst, Ørje i vakker solnedgang!)

Herfra gikk det nordvestover. Torsdag våknet jeg til litt overskya vær, men det bedret seg raskt og jeg stoppet på det ene flotte stedet etter det andre. Norge er et vakkert land.

Geocaching har en stor fordel når man kjører langs veiene. På rasteplassene finnes det ofte cacher, noe som gjør at man - ved å cache seg videre langs veien - hele tiden har god kontroll på hvor neste rasteplass er. På rasteplassen du ser på dette bildet, hadde jeg lunsjpause. Mens jeg satt der å tygget på maten min stoppet nok en bil, to eldre menn stupte ut, den første med GPS... Ingen tvil om hva de skulle... Åh, som de leta. Jeg holdt akkurat på å sette fra meg maten og hjelpe dem, da jeg hørte et sørlandsk; "Her er'n!" :)

På en annen rasteplass fant jeg en cache av den mer vel-lagde typen. Jeg fant den raskt, for det var liksom noe "muffens" med den skruen. (Ser du den på bildet til venstre?) Jeg måtte i bilen for å hente noe verktøy for å skru den løs, for den satt rimelig godt fast. Men etter mange omdreininger med skruing kom belønningen frem; loggark! :)

(Loggarket er inni den lille dingsen på enden av skruen...)

På dette bildet ser dere Åmot kirke, ei tømmerkirke av det godt vedlikeholdte slaget. Som geocacher får man besøkt de fleste kirker man reiser forbi, men denne var spesiell. I 2009, da vi reiste fra Egypt, via Gardermoen, Galdhøpiggen og nordover, stoppet vi for å se på en stavkirke og en tømmerkirke. Bare for at vi alle skulle ha sett ett eksemplar av disse. Åmot kirke ble besøkt. Den gang drev jeg ikke med geocaching, men når jeg, i forrige uke logget den som var her, stod jeg der og tenkte på at; hånden min hadde vært 10 cm fra den for 3 år siden, uten at jeg ante at det var noe der....

Videre hadde jeg planlagt å gi meg god tid i Rendalen, men klokka gikk så sørgelig fort, så det ble bare noen få cacher der. Siden jeg skal tilbake dit i august, valgte jeg å ikke prioritere så mange cacher der.

Etter å ha kjørt fra Rendalen og over fjellet, på noe som minnet om en gruslagt trollstigen-vei, fikk jeg logget Earthcachen Jutulhogget. Jutulhogget var et spektakulært syn! Men siden jeg var der ved midnatt, var det håpløst å få tatt noen gode bilder....

Fredag våknet jeg til frost og kulde. Hvitveisen var frossen. Intet vakkert syn. Så kjørte jeg gjennom Trondheim i det flotte sommerværet; SLUDD og regn... (bilene ble hvite) Jeg droppet den planlagte turen til XXL og fortsatte nordover.

Det er ikke så mange cacher fra Steinkjer til Mo i Rana som ikke er logget fra før, så det gikk raskere å kjøre nå....

Så åpenbarte Nord Norge seg! Bare 3 timer igjen å kjøre...


E6 ble litt mer kjent, både av størrelse og forfattning.  --->

<--- Korgfjellet lå i hele sin hvite prakt ennå.

Jo, det var godt å være hjemme til de smale veiene som skaper en slik varm nærhet mellom bilene, det hvite landskapet som gjør alt så lyst og ikke minst de grå trærne som sansynligvis en dag vil bli grønne!

Jeg hadde en superfin tur. Det var kjempemorro å besøke Kjersti i Halden og ikke minst å se det Halden som jeg bare hadde lest om i bloggen hennes. Jeg er ikke i tvil om at jeg kommer til å reise nedover igjen, hvis nå gjesterommet står nesten klart en gang til....

3 dager, 67 cacher og en smule over 100 mil kjøring etter starten fra Røssvoll, var jeg hjemme igjen. Fy flate man blir sliten av å kjøre bil!!!

Tiden går så fort, og med mange prosjekter i luften blir det liksom ikke tid til noe som helst.... spesielt ikke når jeg har nattevaktsperiode...  ;)

Til helgen skal jeg på geocaching-event i Brønnøysund!

Kjære lesere; jeg håper dere får en fortsatt flott uke!

2 kommentarer:

  1. Moro å se at du har logget noen av cachene Eileif og jeg logget da vi hadde turen vår til Kongsvinger i 2010 :)
    Og ironi er moro! "Nærhet mellom bilene, det hvite lyse landskapet" *ler*
    Gjesterommet står så absolutt alltid nesten-klart, og får jeg beskjed på forhånd (mer enn 15 minutters varsel), lover jeg at det skal stå helt klart! :)
    Det er så absolutt moro å finne cacher på steder man har vært før man startet med caching, for ikke å snakke om å kjøre forbi folk som man tror leter, men som ikke leter på riktig sted, ved cacher man allerede har funnet ;)
    Hjertelig velkommen tilbake til østlandet og Østmark, snuppa! :)
    Stor klem :)

    SvarSlett
  2. Ironi og ironi... ja, hvordan skal man ellers overleve? ;)

    Det var litt snodig å se at dere hadde logga før meg. Men morro! ;)

    Jeg lover NESTEN å gi deg 15 minutters varsel neste gang... Du kunne jo teknisk sett fått det denne gangen også, hvis du hadde hatt telefonen med deg i badekaret!!! :)

    Store klemmer

    *gleder meg stort til å gå Norge på tvers sammen med deg til sommeren!!! :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!