fredag 29. juni 2012

Calima over Kanariøyene!

Det har vært ekstremvarme helt siden vi kom til kanariholmen. Calima'en lå over Kanariøyene når vi kom og først i dag virker det til at den skal være over. Wikipedia forklarer fenomenet slik;
"Calima er et værfenomen som innebærer het vind fra sør eller sørøst, og som forekommer over Kanariøyene et par ganger hvert år, oftest vintertid. Det oppstår ved et høytrykk over Nordafrika som drar ut mot en passerende kaldfront nord for Kanariøyene. Med vinden følger støv og sand fra de tørre områdene i Nordafrika, der vinden begynner. Calima fører til ekstremt høye temperaturer når den forekommer og gjør at lufta ser disaktig ut."
Når det er så varmt er det bare å holde seg i ro. I går morres var det 32 grader, i dag er det bare 27... brrrr....  ;) Kanskje jeg må henge ulljakken klar igjen?!?!  ;)

I går kveld tok vi bussen fra Maspalomas til San Augustin og geocacha oss langs strandpromenaden tilbake til Maspalomas. Fangsten ble 4 cacher. :) Når vi skulle logge den nest siste, oppdaget vi en familie som satt på en benk like ved GZ (ground zero)... vi kom virrende med GPS'en, alle 5 i full søkemodus, familien tittet på oss, lure smil... Siden småfolket ikke akkurat er utstyrt med diskresjon, ble cachen lynraskt revet frem i folkemyldret.... Familien poppet opp ved siden av oss, geocachere selvsagt, og vi fikk logget alle sammen. De var fra Tsjekkia og hadde sittet en stund på benken for å se om det ble mindre folk slik at de kunne logge... Joda, grei løsning når man har småfolk som kan vente... mine vil bare få det overstått sånn at mamma blir glad og vi kan fortsette shoppingen i "mannskit-butikkene"!!!

Vi har ingen store planer i dag. Siden det har vært så ekstremt varmt, har småfolket hatt litt problemer med å få sove skikkelig.... Hvis de nå er uthvilte i dag, får vi se om vi ikke finner på noe utover dagen. Vi har planlagt en tur til Palmitos Park, og den håper vi å få til før den eldste av småfolket reiser hjem igjen på tirsdag! Men vi må ha levelige temperaturer først! :)

Jeg måtte ta bilde av noen "jail-cat's" som jeg gikk forbi i går. Nå er det uvist hvor mye fengsel de egentlig satt i....  ;)

1 kommentar:

  1. STIIILIG!!!! Kos dere. I bartebyen har vi et trekantdrame i mellom regnet, vinden og temperaturen, hvem vinner i å gjøre gutta i skinnvest mest oppgitt lissom...Men shit au, det plager ikke meg!
    Dypp småfolket i bassenget og ta dere en pils, varmen blir så mye enklere å takle da :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!