tirsdag 14. februar 2012

Valentines day...

Ja, da var den her igjen; Valentines day... Nok en av de amerikanske tradisjonene vi har "adoptert" her i Norge. Tror vi.... For i dag måtte jeg sjekke opp hva denne dagen egentlig er for noe, og da fant jeg ut følgende;
Valentins dagen var en helligdag som først skapt i år 496 til minne om martyren Saint Valentine, den ble avskaffet som helligdag i 1969 av paven Paul VI. Likevel feires den i hundrevis av land verden over, selv om den nå er en vanlig arbeidsdag. På 1400-tallet hadde Valentinsdagen utviklet seg til å bli en en dag hvor folk utrykte sin kjærlighet for hverandre med å gi gaver, kort og blomster til hverandre. Det er denne tradisjonen som ennå holdes ved like, hundrevis av år senere.
Snodig at dette også er en kristen tradisjon, ikke sannt? Selv om de fleste av oss mener at dette er en høytidsdag som er skapt av handelsstanden for å tjene penger, fullt på høyde med morsdag og farsdag. Men tradisjonen har vært der, i årtider. Det er vi som har gjort dette til en pengeindustri av store dimensjoner.

Nå synes jeg dette egentlig er en flott tradisjon, selv om jeg aldri har fått noen Valentines-oppmerksonhet... Eller jo, jeg fikk et flott hjemmelaget kort av en av mine sønner for noen år siden - det har jeg selvsagt tatt vare på - rørende! :)

Bortsett fra ved bryllup og bryllupsdager tar vi vel lite tak i kjærligheten? Kanskje trenger vi et spark bak - en dag i året - for å vise hverandre at vi er glade i hverandre, eller for å fortelle noen at; "Hei! Jeg er forelsket i deg!"?
Jeg ønsker alle sammen en flott "Valentines day" - og minner samtidig på;
 
Det er alltid noen som er glad i deg,
selv om du ikke får noen spesiell oppmerksomhet
- akkurat i dag!

1 kommentar:

  1. Hei, så hyggelig at du likte vinterbildene mine!
    - det blir litt mye styr rundt disse amerikanske dagene vi adopterer, og veldig kommersielt!! jeg synes man kan vise omsorg og fortelle at man setter pris på noen hele året, og ikke når butikkene nærmest har bestemt det ....

    Jorunn

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!