mandag 30. januar 2012

Alt du ikke viste at du måtte ha!

Det er mye jeg ikke ante at jeg hadde bruk for, noe jeg virkelig fikk øynene opp for sist jul. Butikkene var fulle av små saker og ting som er "kjekke å ha". Ting som skal gjøre livet enklere for oss. Blandt annet dette;

Elektrisk visp. Den setter du ned i kasserollen, slår den på, og så rører den rundt slik at du slipper å stå og følge med... Helt sikkert nytting, men nødvendig?

Selvgående støvsuger. Den setter du på gulvet, slår den på, og så kommer du hjem til nystøvsuget hus etter endt arbeidsdag... Kjekt, men nødvendig?

Selvgående plenklipper. Sett den på plenen, så klipper den mens du leser avisen eller gjør noe annet mer eller mindre nyttig.

Den elektriske tannbørsten. En gammel kjenning som står på badet hos mange av oss. Kjekk å ha, selvsagt, men....

Fellesnevneren for allt disse tingene du ikke ante at du hadde bruk for er; du slipper gjøre noe selv! Med å investere i disse tingene slipper vi den fysiske påkjenningen det er å støvsuge, klippe plenen, røre i sausen og pusse tennene. Men ved nærmere ettertanke så er kanskje disse noen av de siste tingene vi har som gir oss litt fysisk aktivitet i hverdagen?

Det finnes garantert andre eksempler på ting vi ikke var klar over at vi hadde bruk for. Muffinsformer og bakekjevle av silikon?!?! Det skurrer litt i mine ører. Muffins skal liksom sitte litt fast i papiret sitt, det er en del av muffinsopplevelsen. Kjevle... er ikke det gamle av trevirke godt nok? Dessuten skurrer det litt for meg når ordet silikon havner sammen med ordet mat....

Meget mulig at det bare er jeg som ikke føler at jeg egentlig ikke har bruk for disse tingene, men jeg er ganske sikker på at de fleste av oss har kjøpt ett eller annet smart, som vi ikke viste at vi hadde bruk for....  ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!