torsdag 17. februar 2011

Turminne fra 17. februar 2009; Risfjellet!

Første Ranatraskenturen vår i 2009, ble på ski opp Selforslia, over Storhaugen og inn over Risfjellet, til gamlelinken; eller den forlatte "Russiske romstasjonen" - som jeg synes det ligner mest på.

Turen opp Selforslia får helt klart blodpumpa i gang. Det er ekstremt bratt, men heldigvis kjører trakkemaskinen opp til Storhaugen ca en gang i uka og lager skispor, så man slipper vasse i løs-snø. Turen ender på ca 510 moh. og starter vel på drøye 40 moh. Så det er noen høydemeter som skal forseres!!!

Fra Storhaugen og innover mot gamlelinken er det ikke sikkert man finner skispor, men vi var heldige denne dagen; traff på en kar som hadde vært der for et par dager siden, og vi kunne følge hans gamle spor innover! Jeg synes å huske at det var rundt 15 minusgrader, sol og prima skiføre denne dagen. Hvor lang tid jeg brukte opp, det vet jeg ikke, men jeg vet at jeg startet i 12 tia, og var hjemme i fem-tia. Men i løpet av denne tiden hadde jeg både rigget av og på utstyr, hatt et par matpauser - blandt annet i hytteveggen på ei hytte ved Svarttjønna, klippet Ranatrasken klippet og tatt mange fine bilder av den fantastiske utsikten.

En ting er nå å komme seg opp drøye 400 høydemeter på ski, men så man skal ned igjen - og det er en utfordring for seg selv når man slett ikke er født med ski på beina! Men jeg hadde en super tur opp Risfjellet og kom meg hjem igjen før mørket senket seg!

Turen anbefales helt klart andre. Ville kanskje valgt å vente til uti mars måned, på grunn av temperaturen, men på en solrik dag som denne - er ikke 15 minusgrader noe problem!

Plutselig kommer et nytt turtips!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!