torsdag 25. november 2010

Vårt bidrag til KAKEKONKURRANSEN!!!

I ettermiddag er det den årlige kakekonkurransen som elevrådet ved Skonseng barneskole har. Etter at konkurransen er avgjort er det "Elevrådskafé" hvor kakene blir solgt med kaffe og brus til. Denne gangen går det eventuelle overskuddet til årets Tv-aksjon.

Årets kategorier var; den artigste kaka, den mest smakfulle kaka, den mest fargerike kaka, den sprøeste og mest tullete kaka, den søteste kaka og den største kaka.

Planleggingen begynnte allerede før helga, de to minste av småfolket gjorde god "research" på internett, og kom med flere gode forslag. Så før helga var vi nesten enige om å lage en kopi av bilen vår. Grei skuring, ikke noe problem.

Men mandag kveld fant Kristian ut at vi heller skulle lage et hotell med svømmebasseng... I og for seg ikke noe problem det heller, men det hadde vært kjekt å vite FØR helga, for da hadde vi kunnet kjøpe blå konditorfarge i broderlandet (Svenskene kan kakepynt og farger!). Så måtte hele familien legge hodet i bløtt, hvordan får man blått vann i bassenget?

Tirsdag etter middag var det kake-planleggingsmøte for Anders, Kristian og meg. Det ble laget tegning av prosjektet, et passende fat ble funnet fram, og vi diskuterte hvordan vi skulle lage palmer og solsenger, blomster, basseng m.m. Vi kom raskt fram til en plan og fikk laget en lengre shopping-liste.

Planen innebar blandt annet at jeg skulle lage ferdig to kakebunner mens de var på skola, slik at vi hadde ettermiddagen til å bygge hotell og basseng. Som kjent er dette ganske store prosjekter, som krevet mye tid. Rom var ikke bygd på en dag!

Det ble klippet hodet og føtter av seigmenn, kjevlet marsipan, laget solsenger og til slutt ble bassenget fylt med blåbærgele. Altså ble bassengvannet mer lilla enn blått, men sånn er det når man bor i "Nisselandet"!

Selv om jeg ser at kaka ble halv-pornografisk, med så mange nakne-puppe-dame-seig-damer rundt bassenget, ble vi veldig fornøyde! (Og ja, småfolket stakk av mens jeg stod full av krem... men det er nå deres prosjekt likevel! Planlegging er halve jobben, så da kan man si de deltok på 75% av den!!!)

Da blir det spennende å se hvordan det går i konkurransen, og om kaka kommer seg velberget bortover til skola, eller blir utsatt for jordsjelv - det er jo også veldig spennende!

6 kommentarer:

 1. Så utrolig kul den ble :) Lykke til med konkurransen :)

  SvarSlett
 2. Råbra! Denne må jo bare vinne!!!

  SvarSlett
 3. WÆOW!! Førr ei kaka!! Den ble jo rett og slett rå!!

  SvarSlett
 4. Tusen takk, dere! Vi vant kategorien for "den sprøeste og mest tullete kaka"!!! Så JIPPI til oss!!! (Kaka var god den - og det var de 20 andre kakene også!!!)

  Tror ikke det blir bakt kake til helga, nei...

  ;-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye! Utrolig flott og fantasifull kreasjon! Her er det bare rundstykker i ovnen i kveld. ;)

  Ingridi

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!