onsdag 1. september 2010

En tur til Bredek!

Etter å ha frakta noe utstyr for mellomtrinnet på Skonseng skola, opp til Grønnfjelldalskola hvor de skulle på fjelltur og overnatting, la vi turen opp mot Bredek. På veien fant jeg noen fine lilla planteblader! Naturen begynner å få mange farger nå. Ble en smule nedstemt da vi kjørte oppover dalen, for det var hvit nysnø i fjelltoppene!!! Vinteren kommer nok, folkens, om vi vil eller ikke!!!

Her er et bilde av Bredek gård. Gammel og ærverdig. Godt tatt vare på av Rana museum. I dag var det folk fra museumet der og jobbet, ryddet opp etter ungdommene som har vært der og drevet gården i sommer! Vi fikk komme inn i huset og se. Det var veldig koselig! Og så mye gammelt fint de hadde fått tatt vare på! Kjempebra!

Vedstabelen under fjøset på Bredek. Siden det ikke fantes gran da gården på Bredek ble satt opp midt på 1800-tallet, er fjøs og vedskjul m.m. satt opp av bjørk! Dermed er det ganske "glissent" mellom laftingene! Hadde vært morro å se et bilde av hvordan det så ut her på den tiden.... men det er nok umulig. Siste mann flytta herfra i 1965!!! Tenk så isolert de har bodd. Over en times gange ned til dalen! Joda, selvsagt skulle vi finne en cache her, men i og med museumsfolket, og turfolket på omvisning, var det så mye folk her at det gikk ikke ann å få leta etter cachen, så det får vi gjøre ved neste tur oppover!!!

Jeg finner en lavo-camp på veien fra Bredek. JEG ØNSKER MEG EN LAVO!!! Selvsagt måtte jeg gå å titte inn i en av de store fine lavoene!!! Og bare sånn til påminnelse, hvis du leser der ute; jeg ble lovet å arve en lavo til høsten!!! Husk! Husk! Husk! ;-)

Her er Bredek-brua. Ei stor skummel hengebru.... og denne hadde jeg en plan med!!!

Jeg står på brua, og høyden vises rimelig godt. Den gynger en del, og hvis dere kunne sett ansiktsutrykket mitt så hadde dere sett skrekken bre seg. Jeg skulle stå i ro for å få tatt koordinatene... Vente, vente, vente - trykk på GPS'en -

... fortsette over og få fast grunn under føttene igjen! Den brua er bare skummel!!! Men egentlig er den jo helt trygg.

 Så var det bare å montere cache på den skumle hengebruen. Bøyer seg ned, montere, montere....

Her er et bilde av den spektakulære Bredek fossen. Denne har vi sett mange ganger, både med veldig mye vann - og som nå; når det nesten ikke er noe vann som renner. Jo, det er jo mye vann, men i mai.... DA var det vannføring da!!! Hadde av en eller annen merkelig grunn ikke lagt ut noe bilde av den i det aller første blogginnlegget i denne bloggen, da vi var på årets første tur i området! Hmmmm....

Her logges i allefall dagens andre cache! Og vår nummer 291! Godt å finne denne, for det var den andre vi leta etter noensinne, og den fant vi ikke fordi GPS'en var fullstendig på "bærtur"!!! Med ny GPS var koordinatene glimrende!!!

Lilla sopp! Er det ikke fabelaktig? Den var rett og slett LILLA! Og ja, jeg lot den stå! Tror ikke jeg ville turt å spise den!!! Men fin var den....

 Plutselig kommer en oppdatering fra mitt snodige liv.... ;-)

1 kommentar:

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!