søndag 15. august 2010

Bergen, med lille-Nikon...!!!

Bergen er en ganske komisk by. Den har et sentrum som gjør at man tror man er i Tyrkia, til tross for et vær som skifter mellom nordpolen og middelhavet på 15 minutter. Jeg bommet på påkledningen HVER eneste dag hele uka. Kledd for sol; da ble det regn. Kledd for regn; da ble det sol. Til slutt ga jeg opp; kledde meg for begge deler.... og ble utsatt for begge deler.... MEN det finnes en flott skjærgård her også til tross for regnet, og jeg kan tenke meg at det er riktig så vakkert i solskinn.

Jeg var på cachejakt.  Gikk i overkant av 80 km i løpet av de fem dagene jeg var i byen. Blandt annet tuslet jeg fra flyplassen, hvor hotellet lå og inn til sentrum, nesten 19 km korteste vei (og jeg gikk zikk-zakk for å lete cacher i tillegg), men jeg delte det i to etapper. Gikk ca halvparten en dag, og tok buss resten. Så tok jeg buss halvparten av veien dagen etter, og gikk resten... Sliten i beina? Næh.... bare noen gnagsår og EKSTREMT håvnen fra knærne og ned! MEN tilbake til bildet. Bergen er en storby hvor det finnes litt av hvert som ikke er så veldig godt skjult. Å lete etter cacher ved dette gamle klosteret ble ganske uaktuelt, for det jeg fant på de oppgitte koordinatene var dette.... og på baksia var det MANGE flere.... så jeg droppet å putte fingrene rundt overalt der, ja.... og gikk videre....Det er liksom ikke alle steder man vil lete...

En ekte cachejegers lunsj. Jeg har spist verdens beste lunsj to av dagene. Det fantes noen bakerier som het Solbrød der, og syke s***n for noen gode greier de kunne trylle frem!!! *glis* Eneste skåret i gleden var at de ikke hadde PepsiMax, så jeg måtte drikke vann eller som i dette tilfellet ColaLight!

På vei ned fra Fløybanen (skal fortelle og vise om det i neste blogginnlegg) møtte jeg på dette fabelaktige skiltet. Skilt er det morsomste jeg vet, og i allefall når man møter på sånne gullkorn som dette; "This way. That way." Er det mulig?!?! he, he...

Etter hvert har jeg lært at en cache kan være så mangt. Denne typen er bare helt fabelaktig!!! En uthulet skru og en mutter som er sveisa igjen. Og så er loggen da rulla sammen inni. Når denne så er skrudd fast i et gjerde, som til overmål har MANGE helt like, men ekte, skruer.... da blir jeg IMPONERT!!! Jeg drasser rundt på ei lita loggbok for å notere navnet på cachen og litt sånn annen småinfo!


Her starta vandreturen når jeg gikk den andre delen av etappen fra flyplassen til sentrum. Et slott på noe som het Gamlehaugen. Det er visst nok kongens eie, men det var ingen kongelige der som jeg kunne se. En veldig flott hage som var full av blomster og trær og gartnere!!!

Disse endene traff jeg på min vandring langs et vann på veien mot sentrum. Jeg gikk, ante fred og ingen fare, og plutselig kom det 15-20 ender stimende mot meg. Jeg ble litt paff, for vanligvis rømmer de jo unna fort som fy! Men når jeg fikk summet meg og fikk fram fotoapparatet, fikk jeg tatt mange fine bilder. De så så fornøyde og lykkelige ut.

Etter en lengre fotoseanse, hvor et par av endene var VELDIG fotogene og opptatte av å være forran kamera, prøvde jeg å gå. Men de fulgte etter meg, og så dukka denne karen opp; skal du ikke ta bilde av meg da? Jo, klart jeg måtte det! Vet ikke hva slags kar han/hun er... kanskje noen der ute vet?

 Jeg hadde en plan før jeg dro, i tillegg til cachene, god mat og drikke, skulle jeg ta Fløybanen og dra på Akvariet. Akvariet var nedtur, noen fine akvariefisk, noen søte seler og pingviner, men verd 200,- kroner?!?! Nei.... jeg syntes ikke det! Men en erfaring rikere; "Been there, done that!" Etterpå gikk jeg helt ut på odden for å lete etter en cache der, som jeg ikke fant (og som jeg så etterpå var registret som borte), men jeg ble nå stående å se på et av disse SVÆRE cruse-skipene som la ut fra kai!

Bryggen i Bergen. Finnes sikkert mange bilder av dette stedet, men disse byggverkene virkelig imponerer meg!!! Kjempekoselig å se!!! ;-)

Håkonshallen, der var jeg å fant en cache.

Den siste dagen i Bergen dro jeg ikke inn til sentrum. I stedet la jeg turen sørvest-over mot Milde. Her fant jeg selvsagt noen cacher, men også noen severdigheter (med cacher, selvsagt). Dette er Blondehuset. Hvorfor det het det er jeg ikke HELT sikker på, men jeg tror det er noe med alle utskjeringene og forasjonene på huset. En vakker hage var det også! Skulle hatt det sånn hjemme! Starte å grave i morra?!?!

Denne badeplassen fant jeg under min regntunge cachejakt på Milde. Ser dere hvor godt tilrettelagt det er?!? Med stien, uteplassen og det sjarmerende steinhuset? Dette huset var laget for at skoleklasser og barnehager kunne bruke det til dagsturer (stod skilt ved huset). Her var benker, grillplass, fabelaktige forhold for bading (når sola dukker opp innimellom) og ikke minst DO!!!! Jeg er så vavnittig IMPONERT over hvor godt de bynære friluftsområdene i Bergen er. Alt er sånn at ALLE kan komme seg dit! Til og med RUNDT et fjellvann i byfjellet, der hvor Følybanen går opp, var det tilrettelagt for rullestol - ja, selvsagt stien dit også!!! IMPONERT

Sånne cachebokser som dette LIKER jeg. Dette er vel en gammel ammo-boks fra forsvaret, de er store, tørre, full av byttesaker, stor loggbok, og ikke minst er de ferdig kamuflert!!!! He, he... Etter å ha lett sentrum opp og ned og i mente etter nanoer m.m. så er det godt å tusle rundt i terrenget etter noen litt større bokser. Skulle noen sitte med en sånn boks og ha lyst til å donere den til et godt formål og meg, så ROP UT!!!

Jeg tusla også innom den botaniske hagen på Milde. Dette stedet med bekken som rant nedover steinene var det eneste jeg syntes var fint. Det andre virket overgrodd. Det var to karer der med gressklipper, men i plaskregnet? Alle vet at gressklipping i plaskregn ikke blir bra. Jeg fant en av to cacher her, og tusla videre gjennom skogen til neste sted.

Denne "Tigggeren" i stod i innkjørsla til et hus på Milde. Det er utrolig hva folk finner på å pynte opp i ved huset sitt med! Og som ALT annet i Bergen, var også denne festet med kjetting!!! Hvem vil vel stjele en tigger? Eh...?????

Som vanlig kommer det PLUTSELIG en oppdatering, da med bilder fra store-Nikon, og det skjer sånn helt uten at man egentlig er helt forberedt på det!

2 kommentarer:

 1. Synes det virker som du har hatt en fin ferie i Bergen jeg, uansett vær og klær. Den kort-turen vi hadde dit i fjor gjorde at jeg ikke fikk sett så mye annet enn akvariet og regnvær.

  Klem :)

  SvarSlett
 2. Ja, vi hadde det veldig kjekt. Jeg hadde som vanlig noen store nedturer, men det er søren meg mye enklere når Harald er i nærheten!!!

  Jeg har mange flere bilder, fra det andre kameraet, så jeg skal legge det ut etter hvert... og fortelle...

  Vi hadde MYE regn vi også, men jeg bare ga opp. Ble våt, og så tørka jeg nå igjen etter hvert! Håret hadde det værst, var sikker på jeg skulle få sopp, for det fikk jo aldri tid å bli tørt før det ble vått igjen!!! ;-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!